5 étel és ital, ami a tudtod nélkül gyengíti az immunrendszered

Szirák Viki
Írta: ,
5 étel és ital, ami a tudtod nélkül gyengíti az immunrendszered

Kép forrása: bit245/depositphotos.com

Az immunrendszerünk szempontjából nagyon is lényeges, hogy mit eszünk és mit iszunk, ahogy az alvás és a mozgás mértéke is mérvadó. Azonban azt kevesen tudják, hogy bizonyos ételekkel és italokkal nemhogy nem segítik a szervezetük ellenállóképességét, de sokkal inkább csökkentik azt. Ezeket most egy időre jobb, ha hanyagolod!

Tudjuk jól, hogy a gyorskaják nem tesznek jót a szervezetünknek, de általában úgy vagyunk vele, hogy nagyjából hetente egyszer belefér.

Azonban szakértők úgy vélik, ha valaki rendszeresen fogyasztja ezeket a zsíros, egészségtelen ételeket, a testét is rengeteg káros hatásnak teszi ki vele.

Sőt, egyes kutatások szerint ha sokszor juttatsz be gyorskaját a szervezetedbe, annak hatására a tested szép lassan hozzászokik, átprogramozódik, majd a lehetséges veszélyforrásokkal szemben egészen máshogy reagál, mint kellene; ezáltal pedig nem biztosít kellő védelmet sem a betegségekkel szemben.

A nátrium-glutamát (másnéven MSG vagy E621) egy olyan ízfokozó, ami a legtöbb ételt rendkívül finommá teszi, és bár konyhai idegméregként is nevezik, mégis sok élelmiszerben jelen van.

Ilyenek a fűszerkeverékek, készételek, ételízesítők egy része is, hiszen egyelőre az az álláspont, hogy egészséges étrend mellett kis mértékben fogyasztva nem okoz problémát.

A gond viszont ott kezdődik, hogy fogalmad sincs arról, az általad használt alapanyagok közül is sokban jelen van, és úgy fogyasztasz belőle többet a kelleténél, hogy észre sem veszed.

Ennek tünete lesz aztán a migrén, a hányinger, hasmenés, asztma, és az allergiás tünetek, amelyek mind gyengítenek az immunrendszereden. Nézz utána, hogy amit eszel, mit tartalmaz, hogy kiszűrd az étrendedből!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv