Ebből tudhatod, hogy ideje gyökeresen megváltoztatnod az életmódodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az életmódváltásnak manapság kulcsszerep jut, legalábbis folyton hasznos tippekbe, tanácsokba botlunk. De vajon mikor kell ezeket megfogadnod? Mikor és miért érdemes változtatnod az életviteleden? Olvass tovább és kiderül! 

Korodhoz nem illő betegségeid vannak

Persze, az az ideális, ha az ember lánya sosem küzd betegségekkel, de ez a tökéletes helyzet nem éppen általános.

Más kérdés, mennyire intő jel, ha olyan tüneteket tapasztalsz magadon, ami a korodhoz egyáltalán nem illik, sőt úgy véled, hogy még nagyon fiatal vagy hozzájuk.

A cukorbetegség, a magas vérnyomás, vagy bármilyen szív- és érrendszeri probléma korábban a nagyszülők problémája volt, ezzel szemben napjainkban már a gyerekek is számolhatnak ezekkel a komoly betegségekkel. Sajnálatos tény, hogy ez így alakult, de lehet és kell is tenni ellene.

Az idejekorán fellépő tünetek később sem feltétlenül javulnak, sokkal inkább romlanak, és olyan dolgokat lehetetleníthetnek el, mint a gondtalan, boldog élet, vagy éppen a teherbe esés, az egészséges önbizalom megtartása.

Nehezedre esnek a hétköznapi dolgok

Ha valamilyen betegséggel küzdesz – legyen szó belső szervi problémáról, vagy éppen ízületi bántalmakról – akkor jó eséllyel nehezedre fognak esni a hétköznapi dolgok.

Fokozott testsúlygyarapodás esetén pedig a problémák is egyre jelentősebbek lesznek.

Nehezen fogsz tudni lépcsőzni, pillanatok alatt kifáradsz, eszedbe sem jut, hogy olyan programon részt vegyél, amin mozognod kell.

Mindenhova autóval, vagy tömegközlekedéssel mész, a lépcsőt liftre cseréled, ám ezekkel a praktikusnak tűnő intézkedésekkel alapjaiban nehezíted meg a saját dolgodat.

Intő jel, ha a programokon azért nem veszel részt, mert előre magad elé vetíted a lehetőségeket, és természetesen mindig arcpirongató, a csapatot visszahúzó szituációban látod a közeljövődet.