6 étel, amitől jobban fogsz aludni

Szirák Viki
Írta: ,

Veled is gyakran megesik, hogy rosszul alszol, sokszor felébredsz, és reggel egyáltalán nem érzed magad kipihentnek? Ha szeretnél ennek véget vetni, figyelj oda arra, hogy mit eszel, mielőtt ágyba bújsz: ez a 6 étel ugyanis segít, hogy pihentetőbb legyen az éjszakád!

Ha minden nap eszel néhány szem mandulát, máris sokat tettél az egészségedért, hiszen kutatások szerint a 2-es típusú cukorbetegségek és a szívproblémák ellen is hatásos. 

Tele van hasznos összetevőkkel, sőt, még az alvásra is pozitívan hat!

Erről a benne lévő gyulladáscsökkentő anyagok tehetnek, amelyek ellazítanak, ráadásul a stresszért felelős hormon mértékét is képesek csökkenteni, így nem fogsz éjjel többször felébredni.

A kivi egy alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban gazdag gyümölcs: egyetlen darab mindössze 50 gramm kalóriát tartalmaz, valamint a napi C-vitamin szükségletünk 117%-át, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe.

Sőt, kutatások bizonyítják, hogy ez a gyümölcs pozitívan hat az emésztésre, és a mandulához hasonlóan gyulladáscsökkentő, stresszoldó hatással rendelkezik.

Erről a magas rosttartalma és a karotinoid antioxidánsok tehetnek. Egy 4-hetes kutatás során 24 felnőttet kértek meg arra, hogy egyenek két kivit egy órával lefekvés előtt. A felmérés végén kiderült, hogy azok, akik ettek a gyümölcsből este, 42%-kal gyorsabban aludtak el, szemben azokkal, akik nem ettek semmit alvás előtt.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!