5 budapesti étterem, ahová el sem kell menned, hogy egy jót egyél (X)

Írta: ,

Szeretünk étterembe járni, persze. Más a hangulata annak, ha beülsz, kikéred az ételt, kihozzák eléd és kiszolgálnak – az egész olyan, mint egy miniünnep. Mégis, van, amikor a kutyának sincs kedve kimenni az utcára (főleg ebben a hidegben), és nagyon jólesik, ha házhoz jön a legfinomabb étel. Mert nem csak a sarki gyrososból tudsz rendelni – mutatunk 5 olyan szuper budapesti éttermet, ami házhoz is szállít!

1/5 Wasabi wok és sushi étterem

Egy kis luxus kényeztetésre vágysz otthon, de nincs annyi pénzed, hogy több ezer forintért rendelj? A Wasabi elég elérhető áron kínálja a legfinomabb sushikat, és a japán konyha többi finomsága közül is válogathatsz.

A NetPincéren keresztül kiszállítási díj nélkül hozathatod az otthonodba (vagy a munkahelyedre) a guszta kis tekercseket, és úgy válogathatod össze a táladat, ahogy szeretnéd.

Arra azért figyelni kell, hogy a népszerűség miatt jó másfél órával előbb érdemes rendelni.

2/5 Trófea Grill Étterem

Ha voltál már valamelyik Trófeában, tudod, hogy ott nem játszanak a minőséggel – nem számít, hogy éppen az All you can eat lehetőséget választod, és órákig falatozol a finomságokból, vagy egyszerűen csak beülsz néhány ínycsiklandó fogásra.

A megszokott minőséget a kiszállításnál sem hagyják el, és gyakorlatilag az egész menüt elérheted online, így bőven van miből válogatni.

Szinte már a bőség zavarával kell megküzdened – ami mondjuk a Trófeánál annyira nem is szokatlan. :)

Arriba! Taqueria Kép forrása: Facebook/Arriba! Taqueria

3/5 Arriba! Taqueria

Az Arriba! Taqueria a mexikói étkezdék azon gyöngyszeme, amely egyszerre kínál finom és olcsó ételeket azoknak, akik imádják a tapast, a quesadillát, a tortillát és a burritót (na jó, de ki nem szereti őket?).

Ahhoz képest, hogy mennyire megpakolják az ételeket, szinte filléresnek tűnik az 1000 és 2000 forint között mozgó kínálat, ráadásul menüket is tudsz rendelni, amikben a feltéteket, az üdítőt és a szószt is kiválaszthatod – mintha bemennél az étterembe.

Plusz piros pont jár az ingyenes kiszállításért!

4/5 Nordsee

A Nordsee tulajdonképpen egy gyorsétterem, de ha szereted a tenger gyümölcseit és a halakat, mindenképpen érdemes kipróbálnod (amennyiben még nem tetted).

A kínálatban találhatsz könnyebb ételeket és zsírosabb fogásokat is (hiába, a halrudacskák isteniek!), de akár megkóstolhatod a gluténmentes mediterrán cápaharcsafilét vagy a rántott tőkehallal készült bagettet is.

Már az étlap nézegetésétől is összefut az ember szájában a nyál – ha bírod a halakat, akkor néhanapján érdemes a Nordsee-ben ebédelni. De az sem baj, ha ezt otthon teszed, miután kihozta a futár az előre összeállított menüdet.

5/5 Trattoria Toscana

Ki ne szeretné az olasz ételeket? Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, akinek a pizza szó hallatán ne kezdene el korogni a gyomra.

Bár a Trattoria Toscanának nagyon szép dunai panorámája van, ha nincs kedvünk kimozdulni, a NetPincéren keresztül a lakásban is élvezhetjük a legfinomabb olasz ízeket.

Egy pasta itt, egy pizza ott, esetleg egy focaccia vagy egy finom fehér csokis zuccotto – kiválasztani is mennyei, hát még megenni!