Zöldségbefőzés télire: 3 könnyű recept, amit érdemes kipróbálnod

Írta: ,

Múltkori cikkünkben a lekvárfőzéshez adtunk pár tippet, most pedig hoztunk néhány zöldséges receptet is, ha inkább a sós ízeket kedvelitek! De akár a lekvár mellett is elkészíthetitek őket, hiszen gondoljatok csak bele, milyen jó lesz télen elővenni például a finom lecsót! :)

 

Natúr lecsó

Talán a felsoroltak közül ez a legkönnyebben elkészíthető recept, ráadásul az is mellette szól, hogy nem igen ismerni olyan embert, aki ne szeretné a lecsót kis hazánkban.

Hozzávalók:

• Tetszés szerinti mennyiségben paradicsom,
• TV paprika,
• egy kevés olaj,
• só.

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan megdörzsölve megtisztítjuk, kivágjuk belőlük a hibákat. A paprikát kicsumázzuk és darabokra vágjuk, a paradicsomot pedig legegyszerűbb, ha leturmixoljuk vagy ledaráljuk. Ezután egy nagy fazékban feltesszük főni a hozzávalókat, hogy a paradicsomlében szépen elkészüljön a paprika is. Ha puhára főtt minden, akkor az előzőleg gondosan fertőtlenített üvegekbe óvatosan beletöltjük a lecsót, a tetejére egy kis olajat és egy csipet sót rakunk, majd az üvegeket min. 1 napra száraz dunsztba tesszük.