Végre itt az eperszezon! Íme 3 recept, amivel megünnepelheted

Írta: ,

Ha már a piac is tele van az illatosabbnál-illatosabb, vörösen vibráló hazai gyümölcsökkel, akkor hivatalosan is itt a eperszezon! Most 3 szuper receptet hoztunk neked, amivel elkápráztathatod a környezetedet – már csak azt kell valahogy kibírni, hogy ne fald be az epret sütés előtt!

1. Szuperkönnyű epres pite

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj,
  • 15 dkg barnacukor,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 1 kiskanál vaníliaaroma,
  • 15 dkg liszt,
  • 25 dkg friss eper.

Elkészítés:

Amennyire jól néz ki ez a süti, annyira egyszerű is! Kezdd azzal, hogy előmelegíted a sütőt 180 fokra, majd a szobahőmérsékletű, puha vajat robotgéppel habosítsd fel, és add hozzá a cukrot, majd a csipet sót (egy kis só minden édességet feldob, hiszen jól kihozza az édes ízeket).

Ha már jól felolvadt a cukor, akkor jöhet hozzá egyenként a tojás, majd a vaníliaaroma. A kimért liszthez egy másik tálban add hozzá a sütőport és keverd el benne, majd ezt a mixet keverd hozzá apránként a tojásos tésztához.

Bélelj ki sütőpapírral egy piteformát, majd a homogén krémet egyengesd el benne. A megmosott, kis darabokra vágott epret szépen helyezd el a tészta tetején, erre jöhet még egy kis cukor (ez a sütés alatt karamellizálódik majd), és indulhat is a sütés.

Körülbelül 35-40 perc kell neki, de fogpiszkálóval ellenőrizgesd, hogy biztosan jól átsüljön.