Sütőtökös palacsinta

Írta: ,

Természetesen az amerikai filmekből jól ismert, vastag és pillekönnyű palacsintáról van szó, ami, révén reggelinek szánt finomságról van szó, pofonegyszerű összeállítani, szinte 10 perc alatt összedobhatod, sütögetés közben pedig akár már eheted is a friss, meleg tésztát. 

A sütőtökös palacsinta persze desszertnek vagy délutáni nassnak is megállja a helyét, főleg, ha egy kevés vajjal is megkened, esetleg juharszirup is kerül a palacsintatorony rétegei közé. Ezzel a recepttel egy igazi laktató, lélekmelengető klasszikusnak kölcsönözhetsz szezonális ízvilágot.

Hozzávalók:

1 és ¼ csésze teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál barnacukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, egy csipet só, 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, egy csipet gyömbér, egy csipet szegfűszeg, egy csésze tej, ½ csésze sütőtök püré, 1 tojás, 1 teáskanál vanília kivonat, 2 evőkanál olaj.

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, egy közepesben pedig, az olaj kivételével a nedveseket. A nedves keveréket folyamatos kevergetés mellett add a száraz hozzávalókhoz, majd tedd félre 5 percre pihenni a tésztát.

A palacsintasütőt melegítsd fel, locsold meg az olajjal, majd egy papírtörlővel itasd fel a fölösleget. Süsd ki a palacsintákat – vigyázz, nagyon gyorsan sülnek! – és még melegen tálald őket.