Sütőtökös-kókuszos leves kecskejoghurttal

Írta: ,

Ha szereted a különlegességeket, esetleg igazi gurmannként ismernek, aki tudja, mi fán terem a földi jó, akkor ez a leves biztosan bekerül majd a kedvenceid közé. 

Az ízkombinációk elsőre szokatlannak tűnhetnek, de remekül illenek egymáshoz, a kecskesajtból készült joghurt, az úgynevezett chévre pedig biztosan az új kedvenced lesz, ha most próbálkozol meg először az elkészítésével.

Ragyogó színek, finom illatok, édes ízek és lágy, selymes krémesség – ez jellemzi ezt a levest, ami az ősz új kedvence lehet. Vigyázat, lehetetlen csak egyszer elkészíteni!

Hozzávalók a leveshez:

1 sütőtök, 1 konzerv kókusztej,1 csésze forró víz, 1 ág friss rozmaring, 1-2 cm friss, reszelt gyömbér, 2 evőkanál almaborecet, só és bors.

Hozzávalók a chévre joghurthoz:

150 gramm lágy kecskesajt, 4 evőkanál élő kultúrát tartalmazó joghurt.

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A tököt vágd félbe és magozd ki, majd süsd körülbelül 40 percig. A sajtot és a joghurtot keverd el egy kis tálban. Ha a tök kihűlt, kapard ki a belsejét.

A többi hozzávalóval együtt keverd el a krémet egy erős konyha robotgéppel. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. Tálald melegen a levest, a joghurtból csorgatva egy keveset minden adag tetejére.