Sült bélszín ribizliszósszal

bien.hu
Írta: ,
Sült bélszín ribizliszósszal
A marhahúsnak egy édes-savanykás karaktert kölcsönöz ez a gyümölcsös mártás.

Hozzávalók:

- 120g szeletelt bacon apróra vágva
- 2 csésze vörösbor
- 2 evőkanál ribizli lekvár
- 1 kiskanál kukoricaliszt 1 evőkanál vízben feloldva
- 1 kb bélszín
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítése:

1. A mártáshoz pirítsuk meg a szalonnát egy serpenyőben ropogósra. Tegyük papírtörlőre és itassuk le a zsírtól. Töröljük a seprenyőt tisztára, majd öntsük bele a bort, lekvárt és forraljuk fel, amíg zseléssé nem válik. keverjük hozzá a kukoricaoldatot, hogy besűrűsítsük. Keverjük hozzá a szalonnát.

2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Fűszerezzük a húst sóval és borssal. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk meg minden oldalról, mintegy 10 percig. Tegyük át a húst egy tepsibe. Süssük körülbelül 20 percig, így közepesen fog átsülni.

3. Vegyük ki a bélszínt a tepsiből és hagyjuk pihenni 15 percig, mielőtt szeletelni kezdenénk. Tálaljuk a mártással.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)