Stefánia vagdalt trikolor

Írta: ,

A belga király lánya, Stefánia hercegnő kedvelte a magyar konyhát. A Stefánia módra készült ételek közös tulajdonsága, hogy főtt tojást tartalmaznak. A Stefánia trikolor a tojássárgákat és a tojásfehérjéket külön-külön megsütve tartalmazza.

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéscomb

2 zsemle

5 közepes méretű tojás

bors

szerecsendió

petrezselyemzöld

1 kis fej vöröshagyma

fokhagyma granulátum

2 evőkanál étolaj

10 dkg edami sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húshoz adjuk a zsemlét, a hagymát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot. Pici őrölt szerecsendióval tovább ízesítjük. A petrezselyemzöldet apróra vágva adjuk hozzá. A masszát jól összedolgozzuk.

Zsírpapíron a masszát 8-10 mm vastag téglalappá formázzuk.

A tojásokat szétválasztjuk. Külön-külön pici sóval ízesítve felverjük őket. Serpenyőben kevés olajon 2-2 lepényt sütünk először a tojássárgákból, majd a tojásfehérjéből.

A tojássárgákból sütött lepényeket kissé elcsúsztatva a darálthúsos masszára fektetjük.

A tojásfehérje lepényekkel is ráterítjük.

A húst a zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük. A papírban hagyva tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

A Stefánia trikolort legalább fél óráig pihentetjük, majd 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Hidegtálak finom és mutatós fogása lehet ez a vagdalt féle.