Rénszarvas keksz

Írta: ,

Ma, ha leszáll az est, útjára indul a Mikulás. Már bizonyára nagyon várják a gyerekek. A rénszarvasok a Mikulás legjobb barátai, természetesen a szorgos kis manók mellett.

Rénszarvasok nélkül a Mikulás sem dolgozhat. Mivel mással is juthatna el az öreg nagyszakállú a világ minden pontjára, mint rénszarvas húzta szánnal? 

A kedves állat alakja már a divatban is visszaköszön. Neked van rénszarvasos pulcsid?

A 9 szánhúzó közül a leghíresebb rénszarvas neve Rudolf. Világító orra a havas és ködös időben segített a tájékozódásban az ajándékok kiszállításánál. Ha örömet akarsz szerezni a környezetedben a gyerekeknek, készítsd el ezt a mutatós sütit!

Hozzávalók:

  • 18 dkg dejó (diópótló keverék)
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg barna cukor
  • 10 dkg puha margarin
  • 1 tojás
  • 16 kis csokis perec
  • 16 szem francia drazsé
  • 8 egész mandula

Elkészítés:

A dejót összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a barna cukrot. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk a tojást.

30 percig folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük a tésztát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral beborítunk.

A tésztát megfelezzük, majd még kétszer megtesszük ugyanezt. Így 8 egyforma méretű tésztánk lesz. A tésztából egyenként rénszarvas fejeket formázunk.

Orrnak egy szem mandulát nyomunk a tésztába, a szemek pedig francia drazséból lesznek.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük a rénszarvasokat.

A mandula és a franciadrazsé bírják ezen a hőfokon a sütést, de a csokis perec agancsokat csak sütés után tudjuk óvatosan a tésztába nyomni.

Iparkodni kell, mert a kisült rénszarvas keksz hamar megkeményedik!

Roppant látványos édesség!