Receptek hűsöléshez – használd ki a dinnyeszezont!

Marcali Nóra
Írta: ,

A nyári melegben, főleg az igazán rekkenő hőségben nem könnyű rávennünk magunkat az evésre, hiszen nem kívánjuk azokat az ételeket, amelyeket hűvösebb időben bármikor, szívesen fogyasztanánk. Szerencsére itt a dinnyeszezon, így igazi hűsítő finomságokat készíthetünk magunkat görög- és sárgadinnyéből. Mutatjuk a kedvenceinket!

Frissítő dinnyesaláta

Mindegy, hogy melyik fajta dinnyéből, a legjobb talán, ha mindkettőből kerül egy kicsi ebbe a frissítő salátába, ahogy az összetevők is ízlés szerint variálhatóak. Hűs, friss és egészen biztosan nem fogod magad úgy érezni utána, mint aki túlette magát.

Hozzávalók két személyre:

  • 1-2 sárgadinnye
  • 1 szelet görögdinnye
  • 10 dkg selyemsonka
  • Fetasajt
  • Fekete olajbogyó
  • Zöld olajbogyó
  • Kusudió vagy más olajos mag
  • só, bors, menta, bazsalikom.

Elkészítés:

Mindenképp hűtsük be előre a dinnyéket, mikor kellőképp lehűltek, vágjuk fel őket, szabadítsuk meg a héjától és a magvaitól és szeljük fel egyforma kockákra. Fűszerezzük, majd adjuk hozzá a szeletelt sonkát, az olívabogyókat, a magvakat és a feta sajtot ízlés szerinti mennyiségben. Keverjük el, majd a tetejére kerülhet egy néhány levél menta és már kész is van a frissítő saláta. Otthonra tökéletes ebéd, azonban elcsomagolni nem javasolt, hiszen könnyen levet ereszthetnek a dinnyekockák a dobozban. Pirítóssal, vagy kenyérkockákkal még tartalmasabbá tehetjük, így nem fogunk megéhezni egy óra múlva.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!