Mindjárt itt a kukoricaszezon! 4 ínycsiklandó kukoricás recept

Írta: ,

Csak néhány hét, és nyakunkon a nyár – az évszakváltással pedig nem csak a rettegett bikini-, hanem a kukoricaszezon is beköszönt! :) Nem vitás, hogy a strandon kapható mézédesnek nincsen párja, de otthon magad is igazán ínycsiklandó fogásokat készíthetsz. Íme néhány igazán egyszerű, gyors kukoricás recept!

Indiai kukoricaleves Kép forrása: maebells.com

Hozzávalók:

  • Egy konzerv, vagy két cső morzsolt főtt kukorica,
  • egy evőkanál vaj,
  • egy kisebb fej vöröshagyma,
  • egy húsleveskocka,
  • curry,
  • víz, só, bors.

Kockázd apróra a vöröshagymát, aztán egy lábosban olvassz vajat és dinszteld meg rajta. Ha már egészen üveges, add hozzá a kukoricát, forgasd át a hagymával, néhány percig hagyd rotyogni, majd öntsd fel kb. 7 deci vízzel. Add hozzá a sót, a borsot és a leveskockát, és forrástól számítva még további 5-10 percig főzd. Ha ez megvan, már csak a tejföl hiányzik belőle, amit jól keverj el a levesben, végül pedig egy csipetnyi curry-vel bolondítsd meg, és már kész is a finom fogás.

Majonézes-gombás kukoricasaláta

Hozzávalók:

  • 200 gramm gomba,
  • egy konzerv kukorica,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 4-5 evőkanál majonéz,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • egy teáskanál frissen facsart citromlé,
  • petrezselyem, só, bors.

Olajon pirítsd meg a passzírozott fokhagymát, add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, majd fedő alatt addig főzd, míg puha nem lesz és némi levet nem enged. Közben keverd el a majonézt a tejföllel és a citromlével, ízesítsd sóval és borssal.

Vedd le a gombát a tűzről, várj egy kicsit, hogy ne legyen túl forró, majd keverd össze a kukoricával, végül pedig a tejfölös-majonézes öntetet is hozzáadhatod. Tálalás előtt pihentesd egy órát a hűtőben.