Mi kerüljön a tavaszi piknikkosárba? – A legjobb receptek a piknikhez

Írta: ,

Ha szeretnél egy kicsit érdekesebb és színesebb menüt vinni a piknikre, mint a szendvics és a zacskós keksz, akkor mutatunk neked néhány könnyen elkészíthető, mégis különlegesebb receptet. Amellett, hogy ezek a piknikételek nagyon finomak, természetesen még egészségesek is.

Frittata Kép forrása: realsimple.com

1/6 Frittata

A frittata nem más, mint egy olasz tojáslepény, amely remekül szállítható és rengeteg feltéttel készíthető.

A frittatához 6 darab tojást kell felverned 4 evőkanál zsíros tejjel, sóval és borssal, majd fel kell tenned egy serpenyőbe sülni a keveréket.

Közben egy tálban keverj össze 4 evőkanál reszelt sajtot kockára vágott sonkát, kaliforniai paprikával, gombával, olívabogyóval és cukkinivel, és amikor a tojás már megszilárdult, egyenletesen oszlasd el rajta a keveréket.

Ezután fedő alatt süsd még pár percig, és kész is a frittata. Szeletekre vágva bedobozolhatod, és a friss levegőn élvezheted az isteni olaszos ízeket!

Aszalt paradicsomos-lilahagymás tonhalkrém Kép forrása: canadianliving.com

2/6 Aszalt paradicsomos-lilahagymás tonhalkrém

A különböző krémek jól zárható dobozban szállítva szintén szuper piknikfogások, amelyeket friss bagettel kínálhatsz.

A mi kedvencünk a tonhalkrém, amely elkészítéséhez 15 dkg konzerves tonhalat kell lecsepegtetned, majd egy tálba tenned 15 dkg majonézzel, sóval, borssal, egy kávéskanál mustárral, 5 dkg aszalt paradicsommal és egy kis fej apróra vágott lilahagymával együtt, majd az egészet össze kell keverned.

Ha szereted citrommal a halat, akkor pár csepp friss citromlevet is csepegtess bele.

Vöröslencsés zöldségfasírt Kép forrása: tantasalute.it

3/6 Vöröslencsés zöldségfasírt

A zöldségfasírtok szintén a könnyen szállíthatóság miatt szuperek egy piknikre, és azért, mert hidegen is finomak. Ehhez a fasírthoz szükséged lesz 25 dkg vöröslencsére, amelyet sós vízben 10 perc alatt puhára kell főznöd.

Egy tálba reszelj le egy nagyobb cukkinit, tegyél hozzá 1 fej apróra vágott hagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, 5 dkg reszelt sajtot, a főtt lencsét és 1 tojást.

Keverd kicsit össze, majd sózd, borsozd, tegyél rá 1 teáskanál mustárt, 1 kávéskanál őrölt paprikát, 1 evőkanál olíva olajat és 1 evőkanál zabpelyhet.

Kézzel dolgozd jól össze, majd formázz belőle gombócokat, forgasd meg ezeket zsemlemorzsában és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket aranybarnára.

Ha kihűlt, jöhetnek a dobozok és irány a szabadba!

Tésztasaláta Kép forrása: babble.com

4/6 Tésztasaláta

Isteni tésztasalátát készíthetsz 40 dkg főtt, kihűlt durumtésztából, vékony csíkokra vágott sonkából, fél csomag bébispenótból, néhány félbe vágott koktélparadicsomból és karikára vágott újhagymából.

A felsorolt hozzávalókat keverd össze, majd 20 dkg túróból és egy pohár joghurtból készíts rá öntetet úgy, hogy összekeverd ezeket citromlével, sóval, borssal és egy kis petrezselyemmel.

Az öntettel keverd össze a salátát, és már fogyasztható is.

Tipp: Kirakhatod kis dobozokba és még az összetevőket sem kell összekeverned, így a helyszínen fogyasztáskor sokkal frissebben fogyaszthatod!

Áfonyás zabkeksz Kép forrása: wannacomewith.com

5/6 Áfonyás zabkeksz

2,5 bögre apró szemű zabpelyhet negyed bögre zabliszttel, 1 teáskanál szódabikarbónával, 1 csipet sóval, 2 teáskanál fahéjjal, 2-3 csepp citromlével, 1 csomag vanilincukorral, fél bögre mézzel, 10 dkg olvasztott vajjal és egy csomag aszalt áfonyával kell összekeverned a zabkekszhez.

Ha összeállt a massza, formázz belőle kis gombócokat, amelyeket lapíts koronggá sűtőpapírral bélelt sütőlemezen, majd 10-12 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Házi limonádé Kép forrása: ruffledblog.com

6/6 Házi limonádé

A piknikhez nem is tudnánk jobb frissítőt elképzelni, mint egy kis házi limonádét.

Ehhez facsarj ki 4 citromot, majd keverd össze vízzel és 2 evőkanál mézzel.

A limonádéba tegyél 2 evőkanál bodzaszörpöt, friss menta- és citromfűlevelet és néhány citromkarikát, és már kész is a tökéletes piknikital.

Tipp: Stílusos üvegekbe is öntheted, hogy szállítható állapotban legyenek.