Mennyei almás receptek ínyenceknek és édesszájúaknak

Írta: ,

Az ősz egyik kedvelt szabadidős tevékenysége az almaszedés. Nem csak azért, mert ilyenkor rendszerint összegyűlnek a családtagok és a barátok, hanem azért is, mert a frissen szüretelt gyümölcsökből isteni fogásokat készíthetünk! Legyen szó reggeliről, ebédről, vacsoráról, vagy desszertről, ezt a sokszínű táplálékot számtalan módon felhasználhatod. Íme néhány kreatív receptötlet, mely mennyi illatokkal tölti majd meg a konyhádat!

Fahéjas almachips

Ha valamilyen egészséges nassolnivalót keresel az esti tévézéshez, az almachips a tökéletes választás! Ezt finom és diétás snacket akár otthon te magad is elkészítheted. Az almachipset önmagában is fogyaszthatod természetesen, de ha szeretnéd, beleteheted salátába, levesekbe, a müzlibe, vagy akár szendvicsbe is.

Nem kell hozzá más, csak két-három darab a kedvenc almafajtádból, 3 evőkanál kristálycukor, és két evőkanál fahéj. Melegítsd elő a sütőt 100 fokra, majd vágj fel minden almát vékony szeletekre. Minél vékonyabbra szeleteled, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Tedd az almaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórd meg őket a fahéjjal, valamint a cukorral. Ezután süsd az almaszeleteket egy órán keresztül, majd fordítsd meg őket, és süsd további másfél órán keresztül. A végén vedd ki a tepsiket a sütőből, majd hagyd egy órán keresztül állni a chipset, hogy ropogóssá váljon!

Almás répasaláta

Az alma és a répa két olyan egészséges saláta hozzávaló, melyet érdemes nagy mennyisében fogyasztanod a téli náthás, influenzás időszakban. Az alma nyersen fogyasztva rengeteg rostot tartalmaz, ezáltal segíti az emésztést.

Emellett kiváló A, C, és B-vitamin forrás, így fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. Hasonló a helyzet a sárgarépával is, mely gazdag béta-karotinban, és A-vitaminban, melyek köztudottan fontos eszközt jelenthetnek a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában.

Kombináld ezt a két összetevőt egy vitamindús salátában, mely egy kis csirkemell mellé ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét. Egy kis tálban keverj össze egy habverő segítségével negyed csésze zsírmentes görögjoghurtot, két evőkanál majonézt, egy evőkanál citromlevet, egy evőkanál ecetet, valamint egy evőkanál mézet. A lereszelt almát és répát tedd bele egy nagy tálba, majd önts hozzá a korábban kapott öntetet. Adj hozzá egy kis mentát, illetve sót, ha szükséges, és már kész is!