5 különlegesen finom lekvár, amit idén nyáron el kell tenned

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 különlegesen finom lekvár, amit idén nyáron el kell tenned

Kép forrása: shait49/Depositphotos.com

Bár még csak most érkezett meg hozzánk is a nyár, már itt is van a befőzés ideje: az eperföldek hirdetik portékáikat, és egyre több szezonális finomságot találsz a piacokon is. De mik azok a különlegességek, amiket idén feltétlenül érdemes kipróbálnod?

A bodzás eperlekvárt nem csak az íze miatt imádom, hanem mert egyszerre varázsol a tányérunkra bájosságot és nyári hangulatot.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az aprócska virágok fantasztikusan mutatnak az élénkpiros eperlekvárban.

Az íze miatt érdemes néhány nagyobb tányér bodzavirágot az eperrel együtt feltenned főni, de ezeket majd vedd ki az edényből, mielőtt az üvegekbe kanalazod a lekvárt, vagy a dzsemet.

Kicsit pepecselős munka, de amikor megfőtt a lekvár, érdemes egy-két maréknyi szárától megtisztított virágot beleszórnod, mert ezektől lesz olyan különleges a végeredmény.

 

Szintén nagy kedvencem a levendulás sárgabaracklekvár, ami azért is különleges számomra, mert a levendula itt terem a kertünkben.

Készítettem már belőle szörpöt, ami ugyancsak nagy sikert aratott, de a sárgabarackhoz szintén nagyon jól passzol az íze.

Az elkészítése még egyszerűbb, mint a bodzás eperlekvárnak: a főzés végén egyszerűen bele kell szórni a szárról leszedett virágokat.

Ha úgy szimpatikusabb, a levendulával együtt főzheted a barackot, de akkor is kiválóan átadja az ízét, ha csak az üvegekbe kanalazás előtt adod hozzá a kész remekműhöz.

A forróság egyből sterilizálja is, nem kell azért aggódnod, hogy megromlik a lekvár!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!