Az 5 legfinomabb epres desszert, receptekkel - szerintünk

Írta: ,

Végre itt az eperszezon, már egyre több helyen árulják a hazai epret. Ha te is rajongsz ezért a mennyei, piros gyümölcsért, akkor készíts ebből néhány szuper desszertet. Ha nincs ötleted, pontosan milyen legyen, akkor mutatunk is neked néhányat: elhoztuk a mi öt kedvenc epres sütinket és édességünket, amit te is könnyen elkészíthetsz. Némelyikhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod!

Hozzávalók:

  • 1 csésze zab,
  • ¾ csésze liszt,
  • ½ csésze barnacukor,
  • egy csipet só,
  • ½ teáskanál gyömbér,
  • 8 evőkanál puha vaj,
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő,
  • 2 csésze apróra vágott eper,
  • 2 evőkanál citromlé.

Elkészítés: Egy tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a barnacukrot, a sót, a gyömbért és a kukoricakeményítőt. Ezután add hozzá a citromlevet és a vajat, majd keverd egynemű tésztává. Ha ezzel elkészültél, egy négyzetes tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát és egyengesd el. Szórd bele elosztva az epret is, majd 180 fokos, előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Ha kihűlt, vágd kisebb négyzetekre. Dobozban napokig eláll.

Hozzávalók:

  • 25 dkg graham keksz,
  • 2 csésze felezett eper,
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő,
  • 10 dkg cukor,
  • 25 dkg natúr krémsajt,
  • 2 csésze felvert tejszínhab,
  • 10 dkg vaj.

Elkészítés: A kekszet daráld le, majd a puha vajjal keverd össze, és ezt tedd egy kör alakú tortaforma aljába, amit előtte kibéleltél sütőpapírral. A tejszínt keverd össze óvatosan a krémsajttal és a kukoricakeményítővel, majd jöhet hozzá a cukor is.

A krémet beleteheted így a formába, és ekkor eperrel kell kiraknod a tetejét, de ha szimpatikusabb úgy, keverd hozzá az epret. Tedd hűtőbe legalább 4-5 órára mielőtt tálalod.