Klasszikus sült pulyka

bien.hu
Írta: ,
Klasszikus sült pulyka
Nemcsak az amerikai Hálaadásra szokás sült pulykát készíteni, nálunk is nagyon népszerű ez az ízletes szárnyashús.

Hozzávalók:

- egy 5-6 kilós pulyka, belsőségek nélkül, bőrét jól megpucolva
- fél csokor petrezselyemzöld
- 4 kis sárgarépa, hosszában negyedekbe vágva
- 2 szár zeller csíkokra vágva
- 2 közepes vöröshagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 csésze tyúkhúsleves

Elkészítése:


1. Melegítsük a sütőt 220°C-ra. A pulykát töröljük szárazra papírtörlővel. Helyezzük a szárnyakat a test alá. Helyezzük a rozmaringot és a petrezselymet a pulyka belsejébe. Helyezzük a sárgarépát, zellert, hagymát a fém tepsibe. Tegyük a pulykát egy rácsra és tegyük a zöldségek tetejére. kenjük be a pulyka bőrét az olajjal.

2. Dörzsöljük be a pulykát sóval, borssal. Süssük a pulykát lefedetlenül 30-45 percig, amíg megbarnul. Adjuk hozzá a levest. Fedjük le a pulykát lazán fóliával. Csökkentsük a hőmérsékletét 180°C-ra. Süssük kb 2 órát. Hagyjuk, hogy a pulyka pihenjen legalább 30 percet tálalás előtt. Tálaljuk a zöldségekkel és locsoljuk meg a pecsenyelével.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!