Kezdődik a grillszezon! A legjobb receptek kinti sütögetéshez

Írta: ,

Mindjárt itt a nyár és végre kezdetét vette a grillszezon. Érdemes kihasználni a jó időt, ugyanis a szabadban sütött ételeknek egyszerűen nincs párja! Ha kedvet kaptál hozzá, csak olvasd el a cikkünket és válaszd ki a neked tetsző receptet!

Mézes-mustáros csirkemell Kép forrása: cookingclassy.com

Ez a klasszikus finomság egyetlen egy grillparti alkalmával sem maradhat ki! Igazán finom és a pác gyakorlatilag bármilyen húshoz illik.

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 1/2 csésze méz, 1/2 csésze mustár, 2 ek. olívaolaj, só és bors ízlés szerint

Elkészítés: Első lépésként készítsük el a pácot: keverjük el a mézet, a mustárt, az olajat, a sót és a borsot.

A csirkehúst vágjuk laposabb szeletekre, majd forgassuk bele a pácba.

Nagyjából 2-3 óráig pácoljuk, ezután pedig tegyük a forró grillrácsra és időnként megfordítva süssük készre.

Grillkukorica Kép forrása: donnahay.com.au

Egyszerűen imádjuk a kukoricát!

A salátáink gyakori összetevője, nyáron pedig akár a grillezésnél is hasznát vehetjük, igazi finomság készíthető belőle.

Hozzávalók: 5-6 cső kukorica, 3 ek. vaj, 2-3 ek. apróra vágott koriander, 1 citrom leve és csipet só

Elkészítés: A vajat kissé olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót és az apróra vágott koriandert.

A kukoricáról szedjük le a héját, majd tegyük rá a forró grillrácsra. Fogjunk egy ecsetet és alaposan kenjük meg a vajas keverékkel a kukorica egyik oldalát.

Hagyjuk kicsit sülni, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is kenjük meg.

Ezt ismételjük addig, amíg át nem sül.