Kecskesajtos sült körte + 4 szuperkönnyű őszi vacsora

Zabolai Margit
Írta: ,
Kecskesajtos sült körte + 4 szuperkönnyű őszi vacsora

Kép forrása: sarsmis/depositphotos.com

Hamisítatlan őszi falatok, percek alatt készülő receptek – mi kell még egy otthon maradós, melegben ücsörgős estéhez? Esetleg egy pohár bor, na meg persze a jó társaság. Ezeket az ételeket már elkészíteni is élvezet lesz, az ízük pedig olyan, mint egy falat a zamatos szüretből.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, spricceld le olívaolajjal, a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A lédús, érett körtéket hosszában vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre, mindegyik tetejére tegyél egy evőkanál lágy kecskesajtot és szórd meg őket durvára vágott dióval, egy csipet sóval és borssal.

Tedd őket a sütőbe, és süsd addig, amíg a körték félig megpuhultak.

Ekkor vedd ki őket, mindegyikre locsolj egy kevés mézet és süsd addig, amíg a körték teljesen puhák nem lesznek.

Tálald forrón, friss zöldsalátával!

Tisztíts meg és vágj apróra két zellerszárat, két gerezd fokhagymát, egy marék salátát, egy fél hagymát, majd az egészet párold meg egy kevés olajon.

Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel.

A párolt zöldségeket keverd el egy adag rizzsel.

Egy csillagtököt vágj kisebb darabokra, kapard ki belőle a magokat és töltsd meg a helyét a zöldséges rizzsel.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon, kevés olajjal meglocsolva süsd addig, amíg a tök meg nem puhul.