Húsvéti nyuszi keksz

Írta: ,

Ennivaló citromos omlós finomságok húsvétra. A húsvéti nyuszi keksz készítésében a gyerkőcök is szívesen részt vesznek. A sütik kiszaggatásában, vagy akár nyuszi szemek elhelyezésében remek kis segítőink lehetnek. Lehet, hogy kicsit tovább tart majd a konyhai munka, a sütés utáni takarítást is beleértve, de semmiképp se vegyük el gyerekeink kedvét!

Hozzávalók:

30 dkg liszt + a nyújtáshoz

20 dkg vajas margarin

8 dkg porcukor

1 tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor

1 nagy kezeletlen citrom leve és lereszelt héja

francia drazsé

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajas margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a tojás sárgáját.

A kezeletlen héjú citromot alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. Héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A lereszelt citromhéjat és a frissen facsart citromlevet a süti tésztájához keverjük.

A tésztát folpackba csomagolva 1 órácskára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk a pihentetett linzer tésztát. Nyuszi formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Természetesen bármilyen húsvéti, vagy tetszőleges, kedvünkre való formát szaggathatunk a tésztából.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kiszaggatott nyuszi formákat.

Előmelegített sütőben kb.10-12 perc alatt megsütjük a citromos sütiket.

Még melegen a helyére illesztjük a francia drazsé nyuszi szemeket. Picit nyomjuk a tésztába a drazsékat.

Locsolók várásához is kiváló. Jó citromos, így a férfiaknak is biztosan fog ízleni.