Hozd ki a legtöbbet a grillezésből! 5 könnyű, de isteni finom recept

Írta: ,

Sajnos ugyan már nem sokáig, de még tart a nyár, ezért érdemes kihasználni a jó időt, és minél több programot kivinni a szabadba. Nyáron az evés is sokkal jobban esik odakint, és ezzel együtt a főzést is megoldhatod a kertben. Szereld össze a grillsütődet, mi pedig mutatunk néhány egyszerű, de tuti receptet a nyár végi BBQ partidhoz.

Sikkes fogás Kép forrása: damndelicious.net

A tengeri herkentyűk közül sokak kedvence a garnélarák. Ha szeretnél nagy sikert aratni a grillezésen, a következő receptet érdemes követned, hiszen pofonegyszerű, mégis fenséges étel a végeredmény.

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj, 6 gerezd vékonyra szelt fokhagyma, 2 gerezdekre vágott és egy félbe vágott citrom, 1 tk. zellermag, 1 tk. chili-pehely, só, bors, 2 ek. mustár, 1 kg garnélarák.

Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával együtt egy serpenyőben forrald össze, vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt egy habverővel, majd tedd félre kihűlni. Add hozzá a garnélát és a szeletelt citromot, majd sózd és borsozd meg. Az egészet legalább egy órára tedd a hűtőbe pácolódni. Ezután nincs más dolgod, mint a grillre tenni és jól átsütni a falatokat. Tálaláskor kínáld mellé a felezett citromot is, hogy mindenki ízlése szerint meglocsolhassa.

Mennyei burgerek Kép forrása: recipetineats.com

A grillezés nem is lenne az igazi, házi húspogácsás hamburgerek nélkül!

Hozzávalók: 3 ek.

barnacukor, ½ tk. paprika, ½ tk. fokhagymapor, ½ tk. őrölt kömény, só, bors, ½ kg darált marhahús, 6 szelet bacon, 6 szelet cheddar sajt, lilahagyma, paradicsom, saláta, 6 hamburgerzsemle.

Az elkészítéshez melegítsd elő a grillsütőt, egy tálban pedig keverd össze a marhahúst a fűszerekkel. Ezután készíts belőle 6 egyenlő pogácsát, majd süsd meg őket, és pirítsd le a félbe vágott hamburgerzsemléket is (a lilahagymát és a paradicsomot meg is piríthatod, de nyersen is teheted őket a burgerekbe). Mikor a hús jól átsült, tegyél mindegyik tetejére egy bacont és egy szelet cheddart, majd így vedd le őket a grillről, és tedd a zsemlékbe a zöldségekkel együtt. Ízlés szerint ketchupozd és mustározd a burgereket!