Hozd ki a legtöbbet a grillezésből! 5 könnyű, de isteni finom recept

Írta: ,

Sajnos ugyan már nem sokáig, de még tart a nyár, ezért érdemes kihasználni a jó időt, és minél több programot kivinni a szabadba. Nyáron az evés is sokkal jobban esik odakint, és ezzel együtt a főzést is megoldhatod a kertben. Szereld össze a grillsütődet, mi pedig mutatunk néhány egyszerű, de tuti receptet a nyár végi BBQ partidhoz.

Sikkes fogás Kép forrása: damndelicious.net

1/5 Sikkes fogás

A tengeri herkentyűk közül sokak kedvence a garnélarák. Ha szeretnél nagy sikert aratni a grillezésen, a következő receptet érdemes követned, hiszen pofonegyszerű, mégis fenséges étel a végeredmény.

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj, 6 gerezd vékonyra szelt fokhagyma, 2 gerezdekre vágott és egy félbe vágott citrom, 1 tk. zellermag, 1 tk. chili-pehely, só, bors, 2 ek. mustár, 1 kg garnélarák.

Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával együtt egy serpenyőben forrald össze, vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt egy habverővel, majd tedd félre kihűlni. Add hozzá a garnélát és a szeletelt citromot, majd sózd és borsozd meg. Az egészet legalább egy órára tedd a hűtőbe pácolódni. Ezután nincs más dolgod, mint a grillre tenni és jól átsütni a falatokat. Tálaláskor kínáld mellé a felezett citromot is, hogy mindenki ízlése szerint meglocsolhassa.

Mennyei burgerek Kép forrása: recipetineats.com

2/5 Mennyei burgerek

A grillezés nem is lenne az igazi, házi húspogácsás hamburgerek nélkül!

Hozzávalók: 3 ek.

barnacukor, ½ tk. paprika, ½ tk. fokhagymapor, ½ tk. őrölt kömény, só, bors, ½ kg darált marhahús, 6 szelet bacon, 6 szelet cheddar sajt, lilahagyma, paradicsom, saláta, 6 hamburgerzsemle.

Az elkészítéshez melegítsd elő a grillsütőt, egy tálban pedig keverd össze a marhahúst a fűszerekkel. Ezután készíts belőle 6 egyenlő pogácsát, majd süsd meg őket, és pirítsd le a félbe vágott hamburgerzsemléket is (a lilahagymát és a paradicsomot meg is piríthatod, de nyersen is teheted őket a burgerekbe). Mikor a hús jól átsült, tegyél mindegyik tetejére egy bacont és egy szelet cheddart, majd így vedd le őket a grillről, és tedd a zsemlékbe a zöldségekkel együtt. Ízlés szerint ketchupozd és mustározd a burgereket!

Örök kedvenc újragondolva Kép forrása: blissfulbasil.com

3/5 Örök kedvenc újragondolva

A főtt csöves kukorica igazi retro ételnek számít itthon, ám a világ többi pontján nem ezt verzióját, hanem a sütöttet fogyasztják. Ha előkerül a grillfelszerelés, te is kipróbálhatod egy ízletes változatát.

Hozzávalók: 12 csöves kukorica, olívaolaj, ¼ tk. barnacukor, 2 tk. dijoni mustár, 1 csipet szegfűbors, 6 szelet bacon.

Az elkészítéshez nincs más dolgod, mint a kukorica csöveket bedörgölni az olajjal, majd 20 percig grillezni. Ezalatt a csíkokra vágott baconszeleteket pirítsd le, majd tedd félre egy tálban. A mustárt keverd össze a szegfűborssal és a cukorral, majd a grillről levett kukoricát kend meg vele, és így tedd vissza sülni 3-5 percre, tálaláskor pedig forgasd bele a pirított baconkockákba!

Pizzasütés a grillen Kép forrása: realfoodbydad.com

4/5 Pizzasütés a grillen

Ki mondta, hogy pizzát nem lehet készíteni a grillen? A következő recepttel bebizonyítjuk, hogy még a kerti sütéskor is elkészítheted olasz kedvencedet.

Hozzávalók: édesburgonya, 1 padlizsán, 2 ek. olívaolaj, só, bors, friss bazsalikom, paradicsomszósz, mozzarella, fagyasztott pizzatészta.

A zöldségeket pirítsd le olívaolajjal, majd tedd félre őket. A pizzalapok mindkét oldalát kend meg olajjal, sózd és borsozd őket, majd mindkét oldalát 5 percig grillezd. Ezután a paradicsomszószt, a zöldségeket, a bazsalikomot és a mozzarellát tedd a tésztára, és süsd addig a grillen tovább, amíg a sajt ráolvad.

Ragacsos-mázas borda Kép forrása: tasteslovely.com

5/5 Ragacsos-mázas borda

A grillparty férfivendégeinek kedveskedhetsz a következő recepttel, de a hölgyek között is biztos akad húskedvelő, akinek szintén ízleni fog ez az étel.

Hozzávalók: 1,5 kg sertésborda, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olaj, 4 tk. reszelt friss gyömbér, 1 tk. szójaszósz, 4 tk. balzsamecet, só, bors, 4 tk. ketchup, 1 tk. ribizli lekvár.

Az elkészítéshez az egyik hagymát vágd apróra, majd 1 ek. olajjal, a gyömbérrel, az ecettel, a ketchuppal és a ribizli lekvárral pirítsd le őket egy serpenyőben. Ha kihűlt, ebben a mártásban pácold a bordákat egy órán át a hűtőben, majd süsd őket aranybarnára a grillen. A másik hagymát szeld vékony karikákra, és a maradék olajon pirítsd le, tálaláskor pedig dobd a bordák tetejére.