Hogyan válaszd ki a jó dinnyét?

Zabolai Margit
Írta: ,
Hogyan válaszd ki a jó dinnyét?

A jégbe hűtött dinnye az egyik legszuperebb, leghűsítőbb nyári csemege, de sosem tudni, mi rejlik a vastag héj alatt. Vagy mégis? Mutatunk néhány trükköt, amivel kiválaszthatod a legfinomabb dinnyét a kínálatból, hogy a felszelése után ne érjen csalódás!

Nézz!

Első lépésként természetesen érdemes szemügyre venned a várakozó dinnyéket. Olyan példányt keress, aminek a külseje egyenletes, nincsenek rajta sérülések.

Lehet rajta egy vékony sáv, ahol a színe halványabb, sárgásabb, mint máshol. Ez azért van, mert ez volt a „hasa”, ezen az oldalán feküdt a földön, és itt nem érte a nap.

Ez még önmagában nem baj, de ha sérülést, repedést, puha foltokat vagy elszíneződéseket is találsz a héjon, akkor keress tovább, nem ő lesz a te dinnyéd!

Mérlegelj!

Ha találtál néhány olyan dinnyét, aminek szép a héja, akkor emelgesd meg őket – így össze tudod hasonlítani a fajsúlyukat.

Nem kell mérőszalaggal járni dinnyéért, de érezni fogod, ha valamelyik a méretéhez képest nehéz.

Lehet, hogy nem a leggazdaságosabb választás, de mégis vele jársz a legjobban, mert a vastag héj vagy ízetlen belső helyett gyümölcscukorban gazdag, édes, illatos dinnyehús vár rád ebben a gyümölcsben.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!