Ha ősz, akkor gomba! Ezek a legjobb gombás receptek

Írta: ,

Ha te is imádod a gombát, akkor ősszel bátran készíts belőle ebédet vagy vacsorát gyakrabban, mint általában szoktál, hiszen abszolút illik ehhez az évszakhoz. Mutatunk neked néhányat a mi kedvenc gombás receptjeink közül, hogy többféle ételt is kipróbálhass!

Rizses-gombás egytál Kép forrása: damndelicious.net

Ha gyorsan szeretnél összeütni valami finomat, akkor a rizses-gombás egytálétel tökéletes választás.

Ehhez az ételhez 1 evőkanál olíva olajon piríts meg 1 apróra vágott vöröshagymát és 2 gerezd reszelt fokhagymát, majd erre jöhet 25 dkg szeletelt gomba, 2 teáskanál Worcestershire szósz, só és bors, pirítsd 5-6 percig, majd szórd meg kakukkfűvel és vedd le a tűzről.

Egy edényben főzz meg 1 nagy csésze baranrizst sóval, majd mielőtt kész van, adj hozzá 2 evőkanál vajat és a gombás alapot. Keverd jól össze és tálald metélőhagymával meghintve.

Töltött gombafejek Kép forrása: allshecooks.com

Ehhez az ételhez nagyfejű csiperkegombára lesz szükséged.

Ebből 12-18 darabot tegyél egy nagyobb, olívaolajjal kikent hőálló tálba, miután eltávolítottad a tönkjeit, üreges részükkel felfelé.

25 dkg natúr krémsajtot keverj ki egy tálban 1 apróra vágott hagymával, 3 gerezd reszelt fokhagymával, sóval és fehérborssal, majd töltsd meg vele a gombákat.

Szelj apró kockákra sonkát, majd tegyél 1 evőkanálnyit minden gombába, a végén pedig szórd le az egészet parmezánsajttal.

180 fokon 20 perc alatt süsd készre, majd zöldsaláta ágyon tálald.