Ezek a legjobb grillpácok minden hústípusra

Ezek a legjobb grillpácok minden hústípusra

Címlap / Életmód / Receptek / Ezek a legjobb grillpácok minden hústípusra

Végre itt az igazi jóidő, ezért kezdődhet a kinti sütögetés szezon is: a szalonnasütés, a grillezés vagy akár a tárcsán sütögetés. Összegyűjtöttük neked a legízletesebb pácokat a különböző húsokhoz, hogy ne a bolti gyorspácokkal kelljen elkészítened ezeket. Mutatjuk a recepteket!

Csirkehúshoz

A csirke esetében arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki a hús a grillen, ezért érdemes szaftos-fűszeres pácokat készíteni hozzá.

Az egyik ilyen a karibi grillpác, amelyet úgy csinálhatsz, hogy 1-1 kávéskanál őrölt fahéjat, őrölt szegfűszeget, borsot, reszelt szerecsendiót és chiliport összekeversz 1 dl olívaolajjal és egy kis citromlével.

A csirkét szaftosan tartja a joghurtos pác is, amit 1 dl joghurtból, 2 evőkanál paradicsompüréből, 2 zúzott fokhagymából, fél citrom levével készíthetsz, sóval, borssal és egy kis petrezselyemmel fűszerezve.

Pulykához

A pulyka igazán puha is ízes lesz, ha provance-i pácot készítesz hozzá 1-1 kávéskanál rozmaringból, kakukkfűből, petrezselyemből, majorannából és zsályából, amihez 2 dl olívaolajat és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát keversz.

Pácolás előtt sózd és borsozd is be a húst ennél a receptnél.

Ha egy különlegesebb fogásra vágynál, akkor készíts keleties pácot a pulykára: 1 dl olajjal, 1 evőkanál szójaszósszal, fél kiskanál csillagánizzsal és szegfűszeggel, 1 kiskanál chiliporral, 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1-2 cm reszelt gyömbérrel.

Sertés

A zsírosabb sertéshúsokhoz, mint például a tarja, a karakteresebb pácok illenek.

Ilyen egy fokhagymás-fűszeres pác például, amelyet 1 dl olajjal, sóval és borssal, 1 kiskanál római köménnyel és 6 gerezd zúzott fokhagymával készíthetsz el.

A szárazabb húsokhoz, mint a karaj érdemes szaftosabb pácot készíteni.

Klasszikus verzió ehhez a mézes-mustáros pác, amelyet 2-2 evőkanál mézből és mustárból, 2 gerezd zúzott fokhagymából, 1 kiskanál sóból és borsból, reszelt szerecsendióból keverhetsz ki 2 evőkanál olívaolajjal.

Borjú

A borjúhúshoz remekül illenek az alkoholos pácok, például a vörösboros pác, amelyet 2,5 dl száraz vörösborból, 1 csíkokra szelt vöröshagymából, 1 evőkanál mustárból, sóból, borsból, majorannából és porított babérlevélből keverhetsz ki.

A borjú vagy marhahúshoz tökéletesen illik a worchester pác is, amely 1 evőkanál worcestershire-szószból, őrölt borsból és babérlevélből, kevés sóból, 2 evőkanál mustárból és fél-fél dl fehérborecetből és olívaolajból készül, amelyet ízlés szerint kissé csípősebbé tehetsz egy pici chiliporral is.

Halhoz

A hal grillezve is isteni finom, főként ha jó páccal készül.

Fehérboros-zöldfűszeres grillpáccal készítve nehéz elrontani a halakat, ezért érdemes kipróbálnod ezt a receptet: 1,5 dl fehérbort, 4 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál mustárt, 2 evőkanál mézet keverj össze petrezselyemmel, rozmaringgal és babérlevéllel, és már mehet is a halra a pác.

A klasszikus citromos halpáccal sem lőhetsz mellé, amelyet fél bögre citromléből, 3 evőkanál olívaolajból, sóból és borsból, aprított petrezselyemből és bazsalikomból keverhetsz ki.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!