Ezek a legjobb grillpácok minden hústípusra

Írta: ,

Végre itt az igazi jóidő, ezért kezdődhet a kinti sütögetés szezon is: a szalonnasütés, a grillezés vagy akár a tárcsán sütögetés. Összegyűjtöttük neked a legízletesebb pácokat a különböző húsokhoz, hogy ne a bolti gyorspácokkal kelljen elkészítened ezeket. Mutatjuk a recepteket!

Csirkehúshoz Kép forrása: simplyscratch.com

A csirke esetében arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki a hús a grillen, ezért érdemes szaftos-fűszeres pácokat készíteni hozzá.

Az egyik ilyen a karibi grillpác, amelyet úgy csinálhatsz, hogy 1-1 kávéskanál őrölt fahéjat, őrölt szegfűszeget, borsot, reszelt szerecsendiót és chiliport összekeversz 1 dl olívaolajjal és egy kis citromlével.

A csirkét szaftosan tartja a joghurtos pác is, amit 1 dl joghurtból, 2 evőkanál paradicsompüréből, 2 zúzott fokhagymából, fél citrom levével készíthetsz, sóval, borssal és egy kis petrezselyemmel fűszerezve.

Pulykához Kép forrása: tastythin.com

A pulyka igazán puha is ízes lesz, ha provance-i pácot készítesz hozzá 1-1 kávéskanál rozmaringból, kakukkfűből, petrezselyemből, majorannából és zsályából, amihez 2 dl olívaolajat és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát keversz.

Pácolás előtt sózd és borsozd is be a húst ennél a receptnél.

Ha egy különlegesebb fogásra vágynál, akkor készíts keleties pácot a pulykára: 1 dl olajjal, 1 evőkanál szójaszósszal, fél kiskanál csillagánizzsal és szegfűszeggel, 1 kiskanál chiliporral, 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1-2 cm reszelt gyömbérrel.