Chilis dinnye és borsó kecskesajttal? 5 izgalmas nyári snack, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt

Szőke Angéla
Írta: ,
Chilis dinnye és borsó kecskesajttal? 5 izgalmas nyári snack, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt

Kép forrása: unsplash

Meleg van, de úgy ennénk valamit. Nem nehéz ételt, csak valami kis könnyű snack esne jól, ugyanakkor semmi kedvünk nekiállni sütni-főzni. Mi ilyenkor a teendő? A kánikulában senki nem akar a konyhában rostokolni, viszont annál gyakrabban előfordul, hogy jólesne egy ropogtatnivaló vagy édesség. Ilyenkor olyan ételre vágyunk, amit hamar össze lehet dobni, akár csak magunknak, akár egy nagyobb társaságnak. Ha a nyári melegben valami nyalánkságra vágysz, de semmi kedved a meleg tűzhely vagy sütő mellett ácsorogni, próbáld ki az alábbi öt izgalmas nassolnivalót.

A grillsütő is meleg, ez igaz, de legalább a szabadban van és nemcsak húsételek elkészítésére alkalmas.

A barack tökéletes grillezni való gyümölcs, hiszen a hőre a benne található cukor percek alatt szépen karamellizálódik édes, finom sziruppá.

Vágd ketté a barackokat és közepes lángon grillezd mindkét oldalát 4-4 percig, majd jó sok tejszínhabbal és friss mentalevéllel szervírozd.

Nálunk nem elterjedt ez a finomság, pedig a franciáknál mindennapos.

Érdemes igazi roppanós, minőségi retket használni, az öreg, szivacsos zöldség ebben az esetben különösen nem szerencsés.

A jól megmosott retket vágd fel vékony szeletekre, majd tálald vajjal és durva szemű sóval. A rózsaszín Himalája só is remek választás, a tálalás pedig teljességgel a saját kreativitásodra van bízva, a lényeg, hogy minden falat retekre jusson vaj és só is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!