Céklavariációk – 5 ínycsiklandó, egyszerű recept

Raczky Júlia,
Bizony, újra itt a cékla szezonja, amely azért igazán jó hír, mert ez a zöldség nem csak finom, hanem nagyon egészséges is! Rengeteg vasat és magnéziumot tartalmaz, emellett gazdag A- és C-vitaminban is. A napközbeni levertség vagy fáradtság könnyen eredeztethető a vashiányból, és a téli időszakban különösen fontos a vaspótlás! Az pedig csak plusz, hogy mindezt isteni receptekkel teheted meg!
1/5 Almás-tormás céklasaláta
1/5 Almás-tormás céklasaláta
Végtelenül egyszerű elkészíteni ezt az ízletes, egészséges és könnyű salátát.
Csak reszeld le a lepucolt céklát és az almát (lehetőleg minél nagyobb lyukú reszelőn), majd adj hozzá ehhez a masszához egy kis mézet, és ízlés szerint tormát. Már készen is vagy!
Hűtőben kitűnően eláll, köretként is ajánljuk húsokhoz vagy grillezett sajtokhoz.
2/5 Joghurtos cékla mártogatós
2/5 Joghurtos cékla mártogatós
Ha egy kellemes kis délutánt tervezel a barátaiddal, és szeretnéd őket valami igazi különlegességgel megkínálni, akkor érdemes elkészítened ezt a mártogatóst.
A lereszelt céklához adj ízlés szerinti mennyiségben joghurtot, egy kiskanálnyi őrölt köménymagot, kurkumát, és kis fahájat is!
Rakj még bele 1-2 fej fokhagymát, kis sót, borsot, és egy teáskanálnyi olívaolajat, majd csorgasd rá egy fél citrom levét.
Az eredmény isteni lesz!