C-vitamin-bombák téli estékre: 4 ínycsiklandó recept

Boros Mariann
Írta: ,

Ha fel akarod turbózni a C-vitamin raktáradat a téli időszakban, jobban jársz, ha a sokszor kétes származású déligyümölcsök helyett a savanyú káposztát választod. Vannak, akik magában is szeretik, ugyanakkor számos finomabbnál finomabb étel alapja lehet ez a savanyúság. Íme a mi kedvenc receptjeink!

Szilvás-káposztás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 100 g füstölt tarja
  • 400 g szálas savanyú káposzta
  • 100 g aszalt szilva
  • 2 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • 1 kisebb darab egész fahéj

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd át, a káposztát is öblítsd le, a füstölt tarját pedig kockázd fel. Tedd fel a káposztát a tarjával két deci vízben főni két-három babérlevél társaságában, add hozzá a fahéjat és a sót is, majd letakarva lassú tűzön főzd 30-40 percig. Közben sózd meg a csirkecombokat, majd serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat süsd elő. Ha ez megvan, tedd bele őket a káposztába, és további 20 percig együtt párold – ha szükséges, adj még hozzá vizet. Végül keverd hozzá a szilvákat is, és azokkal is párold össze még 10 percig. Tört krumplival kínáld.