Budapesti gasztrotúra – a szezon legjobb street food helyei

Dienes Petra
Írta: ,
Budapesti gasztrotúra – a szezon legjobb street food helyei

Ha igazi városi lány vagy, nem árt képben lenned a street food térképpel is, hiszen jobbnál jobb helyeket találhatsz, ahol egy forró nyári napon is könnyen csillapíthatod az éhséged. Mi most összeszedtük a legjobbakat közülük, ahová mindenképp érdemes betérni egy laza ebédre még a nyár vége előtt, akár a csajokkal, akár egyedül – a kínálat pedig talán még sosem volt ilyen széleskörű. 

Halkakas Kép forrása: blog.jelanieshop.com

Ha nyár van, akkor bizony illik halat enni, de nem csak hekket a strandon.

Szerencsére a városban már könnyen találni olyan street food helyeket, ahol tökéletes halételeket ehetünk, még így messze a tengertől is.

Mi most kiemelnénk egyet, aminek már a besorolása is figyelemre méltó, ez pedig a Veres Pálné utcában található Halkakas halbisztró.

Az étlap nem túl hosszú, így könnyű a választás. A füstölt busa pástétomtól kezdve a harcsa gyros tálon át a klasszikus fish and chips-ig mindenki megtalálhatja az ízléséhez legközelebb álló fogást.

Az ételekben van egy kis újragondolás és fantázia, ezért a halkedvelőknek egy nyári ebédhez kötelező úticél.

RICSI’S – World’s Jewis Street Food Kép forrása: gourmettraveller.com.au

A Dob utcában található Rácskertbe beköltözött egy világjáró szakács, Ricsi, aki elhozta nekünk a zsidó konyha forradalmasított verzióját.

Az ételek természetesen kóser módon készülnek, de a tálalás és az új receptek mindent felülírnak, amit eddig a zsidó gasztronómiáról tudni véltünk.

Maceszgombóc leves ide vagy oda, ezt érdemes kipróbálni.

Ha nem vagy jártas ebben az irányzatban, akkor adunk pár tippet a kóstoláshoz: próbáld ki a knish-t, ami egy leveles tésztából készült batyu ízleteses bárányraguval vagy krumplival töltve, de van tabbolueh is, sima vagy bárányos verzióban, ami egy bulgurból készült petrezselymes, korianderes, és mentás finomság, természetesen újragondolva, a modern street food divathoz igazítva.

Ha szereted a zsidó konyhát, akkor mindenképp látogass el ide, ha pedig még nem próbáltad, akkor azért. A Rácskertben pedig esténként vagy sporteseményeket közvetítenek,  vagy élő zene szól, ezért randi helyszínnek is tökéletes.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!