Boszorkányujj, a halloweeni klasszikus

Írta: ,

Jó kis desszert ez, fiatalok bulijához igazán remek lesz!

Hozzávalók:

  • 200 g dejó (diópótló keverék)
  • 3 evőkanál liszt
  • 150 g margarin
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 tojás
  • egész mandula
  • meggylekvár (más piros lekvárt is használhatsz)

Elkészítés:

A dejót összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a barna cukrot. Az egészet összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszünk egy egész tojást. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkán a masszából ujjnyi hengereket formázunk. Egy kés segítségével mintázzuk meg az ujjak redőit. Az ujjak végére pöttynyi piros lekvárt teszünk. Az egész mandulát jól belenyomkodjuk.

Az ujjakat tovább „díszíthetjük” lekvárpöttyökkel, hogy még rémisztőbb legyen.

Sütőpapírozott tepsibe sorakoztatjuk a „rémséges” boszorkányujjakat.

180 fokon 12-15 perc alatt sül meg ez a szépnek nem, de finomnak annál inkább mondható süti.