A téli nassolás jegyében – Mennyei gyümölcsös finomságok

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Télen jóval nehezebb pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat, legalábbis természetes formában. Vagy mégsem? Mutatunk néhány izgalmas, gyümölcsös nassolnivalót, amik garantáltan új színt visznek az étkezésedbe, mégpedig egészséges formában!

Gyümölcsös krémtúrók Kép forrása: iowagirleats.com

A fehérjék egészséges és alakbarát pótlására kiváló lehetőséget kínálnak a különböző krémtúrók – sajnos többnyire nem azok, amiket a boltokban készen megvehetsz.

De ne aggódj, pár pillanat alatt csodás desszertet készíthetsz otthon, az ízeket pedig kedved szerint variálhatod!

Ehhez a desszerthez keverj össze néhány evőkanál túrót natúr joghurttal (minél több a joghurt, annál krémesebb lesz a nasi). Ízesítsd mézzel, vagy ha diétázol, nyírfacukorral, cukorhelyettesítőkkel. Jöhet a gyümölcs! Ez lehet friss, szezonális finomság, vagy a fagyasztóból kiengedett, levétől megszabadított gyümölcs. Dzsemet is használhatsz az ízesítéshez, de a mazsoláról sem kell lemondanod.

Bár a gyümölcsleveseket tipikus nyári ételnek tartjuk, ezek az isteni finomságok télen is megállják a helyüket. Könnyen variálhatók a különböző szezonális gyümölcsökkel, tehát nem kell aggódnod amiatt, hogy túlságosan alacsony lesz a vitamintartalmuk.

Ha tettél el befőtteket, vagy fagyasztottál le gyümölcsöket, akkor itt az ideje, hogy elővedd őket, de az alapot természetesen kipótolhatod frissen vásárolt változatokkal is.

Az elkészítést illetően a gyümölcslevest sűrítheted egészséges keményítőkkel (pl. nyílgyökérliszttel), vagy akár pudingporral, pépesített gyümölccsel. Ne feledkezz meg az ízesítőkről sem, használj bátran fahéjat és szegfűszeget!