A szezon ízei: szilva, gesztenye, tök, alma, padlizsán (X)

Írta: ,

Még egy ok, amiért imádjuk az őszt: rengeteg olyan gyümölcs és zöldség érik ilyenkor, melyekre egész évben várunk. Ott van például a gesztenye, ami sülve és főve is isteni, vagy a sütőtök, ami igazi halloweeni csemege. De ne feledkezzünk meg a roppanós almáról és szilváról sem, no meg a padlizsánról, ami egyedi színével és ízével mindig valami különleges fogás összeállítására késztet minket! Neked melyik szezonális finomság a kedvenced?

Imádjuk a zamatos, lédús és kalóriaszegény szilvát, csak egy „baj” van vele: simán megeszünk belőle egy jó nagy tállal, ami után persze jön a hasfájás... Ez a gyümölcsben található összetevőknek „köszönhető”, úgy mint a rost, szorbit és szatén, melyek mind elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben. Remek A-, B-, C- és K-vitamin forrás, valamint koleszterincsökkentő, veseműködést serkentő és fáradtságűző hatással is bír.

Arról nem is beszélve, hogy milyen isteni fogásokat lehet készíteni ebből az apró gyümölcsből! Ha te is megkívántad, a NetPincér oldaláról szuper szilvás finomságokat rendelhetsz!


Próbáld ki ezt! Rántott camembert dióval, aszalt szilvával töltve


A gesztenyét talán még akkor is fogyasztanánk, ha nem lenne semmilyen egészségjavító hatása, hiszen annyira finom! De azért nagyon örülünk, hogy pluszban még tele van vitaminokkal, tökéletes görcsoldó, és a narancsbőr eltüntetésében is segédkezik! 

A karácsonyi menü tökéletes kiegészítője lehet, mivel megadja azt a pikantériát, amitől különleges lesz egy étel.

Nem csak desszertekhez, hanem főételekhez is felhasználhatod!


Próbáld ki ezt! Grillezett sertésszűzérmék gesztenyés gombaraguval