9 észbontóan különleges sütőtökös recept

Zabolai Margit
Írta: ,

„Nem kérsz sütőtököt?” – kérdezte egyszer tőlem kétségbeesett arccal a nagynéném, akinek csemetéje éppen abban a korban járt, amikor már vacsorára kaphatott a ragyogóan sárga finomságból, és rendszeresen követelte is azt. Olyan gyorsan azonban persze nem pusztította a tököt, mint ahogy az a hűtőben romlásnak indult volna, ezért aztán az egész család sütőtököt evett utána reggel, délben, este. Ha a ti konyhátokban is gyakran megfordul a vitaminban gazdag zöldség, akkor az alábbi recepteknek jó hasznát fogod venni – és biztos, hogy a sütőtök nem válik unalmassá.

Sütőtökös batyu

Kevés ősziesebb ételt tudok elképzelni a sütőtökös batyunál, ahol a gazdag, tartalmas, tarka töltelék ropogós, omlós tésztába csomagolva várja, hogy valaki kibontogassa.

Az összesülő finomságok nem csak látványra lesznek gyönyörűek, de csodás illattal is betöltik a konyhát.

Ha vendégeket vársz, és szeretnéd lenyűgözni őket, a sütőtökös batyu akkor is jó választás, mert bár nagyon látványos, annyira azért nem nagy ördöngösség az elkészítése.

A recept pontos követésével nem lőhetsz mellé, de ha már többször is elkészítetted az ételt, nyugodtan próbálkozhatsz a töltelék variálásával is.

A receptet ide kattintva olvashatod el!

Fahéjas sütőtök

Ha a fahéj mellett létezik igazán őszi illat, akkor az a fahéjé, és az istenek voltak olyan kegyesek, hogy ezt a két csodát összehangolták, így az ízük is remekül passzol egymáshoz.

A fahéjas sütőtököt nem nehéz elkészíteni, akkor is sikert aratsz vele, ha egyébként csak teát főzni jársz a konyhába, ráadásul az egészen apró fáradozásért egy finom, különleges édességet kapsz, amit a diéta idején is bűntudat nélkül nassolhatsz.

Sőt! A sütőtök teli van rostokkal, a fahéj pedig serkenti az anyagcserét, így ezt a nyalánkságot szinte vétek lenne kihagyni.

A receptet ide kattintva olvashatod el!