Hogy az idei Húsvét gasztronómiailag is igazi csoda legyen, íme néhány különleges és könnyű menü, képekkel!
Menü 1 előétel: Lazacos, krémsajtos töltött tojás
A szokványos májkrémes töltött tojás receptjénél íme egy egzotikusabb füstölt lazacos, krémsajtos változat. Különleges alkalmakra előételnek ideális választás.
Menü 1 leves: Hideg cékla leves kefirrel
Nemcsak a színe nagyszerű ennek a hűs levesnek, hanem az íze is bomba jó. Húsvétkor stílusosan főtt tojással tálalhatjuk. Hűtőben jól eláll, ezért az egész ünnep alatt ehetünk belőle.
Menü 1 főétel: Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával
Egy kifejezetten olyan fogás, ami biztosan sikert arat, ráadásul pedig könnyen elkészíthető. A zöldséges tarhonyát pisztáciával még különlegesebbé tehetjük.
Menü 1 desszert: Almás muffin
Az örök kedvenc gyümölcsünk az alma. Nincs is finomabb, mint egy finoman illatozó, ínycsiklandó almás sütemény. A következő almás muffin igazán omlós, könnyű desszert, amely alig 30 perc alatt előkészületekkel együtt elkészíthető!
A receptet itt tekintheted meg.
A receptet itt tekintheted meg.
Menü 2 előétel: Zöldséges-sonkás aszpik
A közkedvelt kocsonya jóval alak-barátabb, tavasziasabb változata ez a zöldséges-sonkás aszpik.
Menü 2 leves: Kiadós halleves
Egy rendkívül finom hamis halászlé recept, melynek elkészítési ideje alig 30 perc.
Menü 2 főétel: Bárányborda korona almás töltelékkel
Ez a kifinomult recept nemcsak nagyszerűen néz ki, hanem nagyon finom és a vendégeket biztosan jóllakatja! Fogyaszthatjuk vajas burgonyapürével vagy friss zöld salátával is.
Menü 2 desszert: Mákos banános sütemény
Egy különleges banános sütemény, amely bearanyozza az ünnepet. Puha, omlós és könnyű banánízű mákos csoda, amely alkalmas egy igazi vendégváró finomságnak!
Menü 3 előétel: Sajtos tavaszi zöldségtorony
Üde, finom és látványos előétel, amely alig pár perc alatt elkészül. Csak friss hozzávalók és egy kis odafigyelés szükséges hozzá.
Menü 3 leves: Paradicsomos, rizses bárányleves
Hagyományos grúz bárányhús leves hagymával, paradicsompürével, rizzsel és friss fűszernövényekkel. Ideális tavaszi különlegességnek.
Menü 3 főétel: Bacon szalonnába csomagolt sertéskaraj fokhagymás mustáros vajjal
Egyszerű és nagyszerű húsétel. A sertéskaraj sokkal szaftosabb, ha baconbe csomagoljuk. A fokhagymás mustáros vaj kiemeli a sertéshús ízét.
Menü 3 desszert: Húsvéti túrós sütemény
Egy gazdag túrós tészta, szintén a gyorsan elkészíthető fajtából. Omlós, könnyed állagú tészta, édes mazsolával. Süthetjük hosszúkás sütőformában, így kalács benyomását kelti. Megszórhatjuk színes cukorkákkal, hogy ünnepélyesebb legyen!
A receptet itt tekintheted meg.
A receptet itt tekintheted meg.
Menü 4 előétel: Túrós, fetás krém tavaszi zöldségekkel
Remek túrós krém friss fűszerekkel és üde növényekkel. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, de forró pirítóssal is.
Menü 4 leves: Orosz zöldségleves
Hűs, finom hideg leves, friss zöldségekből. Ez a tejes kapros ízesítésű leves gombával, marhahússal és halhússal is megspékelhető.
Menü 4 főétel: Sertés szűzérmék gombamártással és burgonyalepénnyel
Ezek a szaftos kis sertésérmék nagyszerűen mennek a ropogós burgonyalepénnyel és a gombamártással. Az ízletes gombaszószt készítsük valamilyen barna erdei gombából.
Menü 4 desszert: Ünnepi orosz sapka sütemény
Ezek a mennyei sütemények azért kapták ezt a fura nevet, mert a szőrmés orosz sapkákra emlékeztetnek. A valaha kóstolt legfinomabb krém töltelékkel, omlós kakaós tésztából készül ez a nem mindennapi sütemény.
A receptet itt tekintheted meg.