7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációdat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációdat

Kép forrása: picjumbo.com

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Forró fürdő Kép forrása: weheartit.com

Ebben a melegben nem feltétlenül vágyunk rá, de a cél érdekében ugye mindent. Ha már túl vagy az ovulációdon, de mégis szeretnéd egy kicsit előbbre hozni a menzeszed időpontját, vagy éppen már túl vagy az előre kiszámolt dátumon, mégsem történt semmi, akkor vegyél egy forró fürdőt!

Amellett, hogy segít elfelejteni a napi stresszt, az alhasi ereket is kitágítja, így vérbőséget okoz, és beindíthatja a menstruációt.

Citrom

Az egyik legismertebb népi praktika arra, ha valaki néhány nappal késleltetni szeretné a menstruációja időpontját. Állítólag ha naponta két-három alkalommal, huzamosabb ideig elrágcsálsz egy kis citromot, azzal késleltethető a peteérés, és így a menstruáció is.

Értelemszerűen a citromevést még az ovuláció előtt el kell kezdeni, mert a menstruáció előtti napokban már nem sok értelme van. Azért vigyázz, mert a savas gyümölcs az érzékeny gyomrúaknál könnyen panaszokat okozhat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!