5 tévhit az intim szőrzetedről, amit jó lenne végre elfelejteni

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 tévhit az intim szőrzetedről, amit jó lenne végre elfelejteni

Napjainkban igazán kevés dolog maradt, amire az emberek még felkapják a fejüket, érdekes módon azonban az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabu témának számít. Emiatt persze van is vele kapcsolatban jónéhány tévhit, amiket szerintünk éppen ideje eloszlatni.

Vagyaim.hu
„Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását” Kép forrása: arty-show.tumblr.com

Mindkét mítosszal gyakran találkozni, de a helyzet az, hogy így önmagában egyik sem igaz.

Tény, hogy természetanyánk nem véletlenül tett szőrszálakat oda, ahová tett: az intim szőrzet bizonyos szintig képes megakadályozni a baktériumok bejutását a hüvelybe, de természetesen az sem igaz, hogy bombabiztos védelmet jelent például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

A szőrtelenítés miatt kialakuló hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, de nyilvánvalóan a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben is könnyebben szaporodnak a baktériumok.

Egyik mítosz sem feltétlenül igaz tehát, az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya önmagában nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, a személyes higiéniának sokkal nagyobb szerepe lehet számos más, tőled akár független tényezővel együtt.

„A szőnyeg passzol a függönyhöz” Kép forrása: arty-show.tumblr.com

Ősrégi és –lássuk be – elég bugyuta vicc ez, ráadásul elég vaskos szexizmust is érzünk benne: sokan kíváncsiak arra egy ritkább, különlegesebb hajszín esetén, hogy vajon az intim szőrzet színe is megegyezik-e, azt gondolva, ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy a nő nem festi, nem manipulálja a hajszínét.

Az igazság viszont az, hogy az intim területeken növő szőrszálak árnyalata nem feltétlenül egyezik meg a hajszínnel, mert a testünkön növő szőrszálak melanintartalma az egyes területeken eltérő lehet.

Ha már mindenképpen érdekel a dolog, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy adott ember intim szőrzetének árnyalata a szemöldökének árnyalatával egyezik meg.

De őszintén – miért kellene ezt tudnod?

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?