5 tévhit az intim szőrzetedről, amit el kellene végre felejteni

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 tévhit az intim szőrzetedről, amit el kellene végre felejteni

Napjainkban igazán kevés dolog maradt, amire az emberek még felkapják a fejüket, érdekes módon azonban az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabu témának számít. Emiatt persze van is vele kapcsolatban jónéhány tévhit, amiket szerintünk éppen ideje eloszlatni.

Vagyaim.hu
„A szőnyeg passzol a függönyhöz” Kép forrása: arty-show.tumblr.com

Ősrégi és –lássuk be – elég bugyuta vicc ez, ráadásul elég vaskos szexizmust is érzünk benne: sokan kíváncsiak arra egy ritkább, különlegesebb hajszín esetén, hogy vajon az intim szőrzet színe is megegyezik-e, azt gondolva, ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy a nő nem festi, nem manipulálja a hajszínét.

Az igazság viszont az, hogy az intim területeken növő szőrszálak árnyalata nem feltétlenül egyezik meg a hajszínnel, mert a testünkön növő szőrszálak melanintartalma az egyes területeken eltérő lehet.

Ha már mindenképpen érdekel a dolog, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy adott ember intim szőrzetének árnyalata a szemöldökének árnyalatával egyezik meg.

De őszintén – miért kellene ezt tudnod?

„Az intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex” Kép forrása: avrorra.com

A mítosz alapja, hogy egyesek úgy vélik, aktus közben több stimuláció éri a csiklót, ha nincsenek útban a szőrszálak, aminek persze lehet alapja, de fontos észben tartanunk, hogy nem vagyunk egyformák, minden nő teste más és mindenki mást talál élvezetesnek.

Vannak, akik számára az erősebb, másoknak éppen a visszafogottabb stimuláció hoz örömet.

Hasonlóképpen, vannak, akik egyetlen szőrszál nélkül, pihe-puhán tartják magukat a legvonzóbbnak, és ez segíti a szex közbeni ellazulásukat, mások izgalmasnak, nőiesnek találják az intim szőrzetüket, és az zavarná őket, ha egy-egy kósza szőrszál miatt kellene aggódniuk.

Ebben sem vagyunk egyformák, mindenki maga dönt a saját testéről, és arról, hogy neki mi a jó, így tényleg ostobaság azt feltételezni, hogy létezne egy mindenkire érvényes szabály arról, hogyan is kell kinéznie az intim szőrzetnek az élvezetes szexhez.