5 tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

Kovács Andrea
Írta: ,
5 tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne örökre elfelejteni

Napjainkban igazán kevés dolog maradt, amire az emberek még felkapják a fejüket, érdekes módon azonban az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabu témának számít. Emiatt persze van is vele kapcsolatban jónéhány tévhit, amiket szerintünk éppen ideje eloszlatni.

„Az intim szőrzet lelohasztja a férfiak szexuális vágyát” Kép forrása: shopstyle.com

Lehet, hogy lesznek, akiket most nagyon meglepünk, de nagyon komolyan gondoljuk, amit mondunk: akárcsak a nők, a férfiak sem egyformák, és nem feltétlenül találják ugyanazt a dolgot vonzónak.

Miért is találnák? Vannak, akiket a szőrtelen testrészek, másokat a különféle fazonok, megint másokat a teljesen természetes megjelenés hoz lázba, és ezek egyikével sincs semmiféle gond. Preferenciája mindenkinek lehet, a bajok ott kezdődnek, ha valakinek a vágyát kizárólag a szőrszálak jelenléte vagy hiánya képes lelohasztani.

És mielőtt félreértés lenne: a hiba ekkor sem a te készülékedben van! A szexuális vonzalom bonyolult, összetett és persze csodálatos dolog. Ha valaki tényleg csak ezt a néhány centis területet látja benned, és ez alapján dönti el, hogy szexuálisan vonzónak tart-e, vagy sem, akkor jobb is, ha gyorsan kiadod az illető útját.

Aki ilyen egocentrikus és szűk látókörű, az valószínűleg egyébként sem tudna sokat adni neked a szexuális örömök terén.

„Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását” Kép forrása: arty-show.tumblr.com

Mindkét mítosszal gyakran találkozni, de a helyzet az, hogy így önmagában egyik sem igaz.

Tény, hogy természetanyánk nem véletlenül tett szőrszálakat oda, ahová tett: az intim szőrzet bizonyos szintig képes megakadályozni a baktériumok bejutását a hüvelybe, de természetesen az sem igaz, hogy bombabiztos védelmet jelent például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

A szőrtelenítés miatt kialakuló hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, de nyilvánvalóan a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben is könnyebben szaporodnak a baktériumok.

Egyik mítosz sem feltétlenül igaz tehát, az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya önmagában nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, a személyes higiéniának sokkal nagyobb szerepe lehet számos más, tőled akár független tényezővel együtt.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!