5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne elfelejteni

Schuster Borka
Írta: ,
5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne elfelejteni

Napjainkban igazán kevés dolog maradt, amire az emberek még felkapják a fejüket, érdekes módon azonban az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabu témának számít. Emiatt persze van is vele kapcsolatban jónéhány tévhit, amiket szerintünk éppen ideje eloszlatni.

„Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását” Kép forrása: arty-show.tumblr.com

Mindkét mítosszal gyakran találkozni, de a helyzet az, hogy így önmagában egyik sem igaz.

Tény, hogy természetanyánk nem véletlenül tett szőrszálakat oda, ahová tett: az intim szőrzet bizonyos szintig képes megakadályozni a baktériumok bejutását a hüvelybe, de természetesen az sem igaz, hogy bombabiztos védelmet jelent például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

A szőrtelenítés miatt kialakuló hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, de nyilvánvalóan a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben is könnyebben szaporodnak a baktériumok.

Egyik mítosz sem feltétlenül igaz tehát, az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya önmagában nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, a személyes higiéniának sokkal nagyobb szerepe lehet számos más, tőled akár független tényezővel együtt.

„Az intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex” Kép forrása: avrorra.com

A mítosz alapja, hogy egyesek úgy vélik, aktus közben több stimuláció éri a csiklót, ha nincsenek útban a szőrszálak, aminek persze lehet alapja, de fontos észben tartanunk, hogy nem vagyunk egyformák, minden nő teste más és mindenki mást talál élvezetesnek.

Vannak, akik számára az erősebb, másoknak éppen a visszafogottabb stimuláció hoz örömet.

Hasonlóképpen, vannak, akik egyetlen szőrszál nélkül, pihe-puhán tartják magukat a legvonzóbbnak, és ez segíti a szex közbeni ellazulásukat, mások izgalmasnak, nőiesnek találják az intim szőrzetüket, és az zavarná őket, ha egy-egy kósza szőrszál miatt kellene aggódniuk.

Ebben sem vagyunk egyformák, mindenki maga dönt a saját testéről, és arról, hogy neki mi a jó, így tényleg ostobaság azt feltételezni, hogy létezne egy mindenkire érvényes szabály arról, hogyan is kell kinéznie az intim szőrzetnek az élvezetes szexhez.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!