5 tévhit a fogamzásgátlásról, amit mindenki rosszul tud

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 tévhit a fogamzásgátlásról, amit mindenki rosszul tud

A fogamzásgátlás egy fontos kérdés, mégis ritkán beszélünk róla, ennek köszönhetően pedig rengeteg tévhit kering a témával kapcsolatban nem csak a fiatalok, de a tapasztaltabbak körében is. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő védekezési módszert és biztonságos szexuális életet élj, érdemes körültekintően tájékozódnod, és tisztázni az évek során berögzült félreértéseket!

Felejtsd el, amit az óvszer élvezetrontó hatásáról hallottál, ma már számtalan típusú változat kapható, melyek minden elvárást kielégítenek!

A Journal of Sexual Medicine nevű tudományos folyóirat szerint férfiak és nők ugyanúgy élvezik a szexet óvszerrel, mint anélkül.

Egyszóval, ha hormonmentes fogamzásgátló módszert keresel, ne hagyd, hogy eltérítsen ez a mítosz!

A fogamzásgátló tabletta elhízást okoz Kép forrása: tumblr, lingeriebomb

Sok nő aggódik amiatt, hogy a fogamzásgátló súlygyarapodást eredményez... pedig felesleges! Egy 2011-es kutatás (amiben 49 korábbi tanulmány eredményeit elemezték) ugyanis kiderítette, hogy a fogamzásgátlók szedése és az elhízás között nem áll fenn bizonyító erejű kapcsolat. 

Az American Journal of Obstetrics and Gynecology nevű tudományos folyóiratban megjelent tanulmány azonban kicsit árnyalja ezt a képet: egyes szuszpenziós injekciók hatóanyagairól ugyanis kiderült, hogy mégis eredményezhetnek ilyen hatást.

Szóval ha aggódsz a súlyfelesleg miatt, a legjobb, ha konzultálsz az orvosoddal, hogy ő melyik gyógyszert ajánlja ebben az esetben!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!