Ez vár a testedre, ha túl sokáig nincs orgazmusod

Írta: ,

Mindenkinek vannak szakaszok az életében, amikor egyszerűen nem igényli a szexet sem testileg, sem lelkileg. Ez természetes, és talán neked sem jutna eszedbe, hogy a nélkülözésnek hátulütői is lehetnek. Pedig így van!

1/5 Egyre inkább aszexuális leszel

Bármennyire furcsa, de minél ritkábban szexelsz, annál kevésbé fogod kívánni az együttléteket.

Persze, egy darabig még izgalmas lehet a várakozás, sok párnak kifejezetten jól tesz, ha néhány hetet külön töltenek, hogy aztán újult erővel vágjanak bele a házasélet testi-lelki örömeibe.

Azonban nem célszerű túl sokáig húzni az időt – legalábbis ezt mutatják a felmérések. Részben azért, mert megszokod a nélkülözést, részben pedig azért, mert nem kapja meg a tested a szexszel járó hormonokat.

Szóval, ha nem bújsz ágyba senkivel, akkor nem is igazán érdekel a kérdés később sem. Ezt könnyen megfigyelheted magadon: ha sokáig nem volt partnered, majd rátalálsz az ideális férfira, valószínűleg állandóan ágyba szeretnél bújni vele.

Pedig odáig tökéletesen elvoltál szex nélkül is!

Kevesebb endorfinhoz jutsz Kép forrása: Forgiss/depositphotos.com

2/5 Kevesebb endorfinhoz jutsz

Endorfinhoz sok módon juthatunk, hiszen boldogsághormont termel a szervezet, ha meglátjuk szeretteinket, megölelünk valakit, vagy végre ehetünk a kedvenc édességünkből.

Azonban szó szerint endorfinlöketet kapunk egy-egy szeretkezés, orgazmus során. Kevesen tudják, de az endorfin egyfajta drog a szervezet számára, ugyanis pont a morfin receptorokra hat.

Ez a hormon felelős tehát azért, hogy a szex igazi kéjes, extázist okozó érzéssé fokozódjon, egyszóval elérd a csúcspontot.

Részben tehát erre is visszavezethető a korábban tárgyalt bekezdés: a drogosok is azért válnak függővé, mert mind többet és többet akarnak az anyagból.

Valahogy így működik a szex is: ha jó, akkor egyszerűen nem kaphatsz belőle eleget.

 

Nem éled át az igaz szerelmet Kép forrása: bezikus/depositphotos.com

3/5 Nem éled át az igaz szerelmet

Ezzel az állítással biztosan sokan vitatkoznának azok, akik jóval inkább a lélekre, semmint a testiségre helyezik a hangsúlyt.

Mégis, az igaz szerelem kiteljesedése maga a szex, és ezt hormonális szinten is pontosan láthatjuk. A PEA elnevezésű hormon azért felel, hogy a jól ismert rózsaszín köd rátelepedjen az emberekre, azaz fülig szerelmesek legyenek.

Ez a hormon csökkenteni a szerveztedben levő szerotonin szintet, ami viszont azért felelős, hogy együnk, aludjunk, ellássuk magunkat, egyszóval éljünk.

A természet jól kitalálta: a megnövekedett PEA, a lecsökkent szerotonin együtt azért felel, hogy ne is lássunk a szerelemtől. Mondani sem kell talán, a PEA kifejezetten nagy mennyiségben termelődik szex során, ám a kapcsolat előre haladtával jelenléte drámaian csökken.

4/5 Milyen pozitív hatásai vannak?

Oké, talán annyira nem értékeled az igaz szerelem témakörét, maga a szex sokkal jobban érdekel. Ez is érthető. Lássuk akkor, milyen jótékony hatásai vannak még az orgazmusnak!

Először is kiváló fájdalomcsillapító, egyeseknél megszünteti a fejfájást, másoknál a menstruációs görcsökre van jótékony hatással. Kiváló a feszültség levezetésében, nem csak stressz-, hanem unaloműző is egyben.

Ez segít, hogy a mindennapokban türelmesebb, kiegyensúlyozottabb legyél, és könnyebben merülj álomba.

Ha pedig már a hormonokról beszéltünk korábban, meg említenünk a DEHA-t is, ami orgazmus hatására termelődik a szervezetben, és hozzájárul az agy működéséhez, illetve a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Ezeket nem élvezheted olyan jelentős mértékben, ha hanyagolod az együttléteket.

5/5 Az önkielégítés is számít

Attól, hogy aktuálisan nincs partnered, még nem kell száműznöd az életedből a gyönyört. Már csak azért sem, mert láthatod, milyen sok pozitív hatása van.

Sőt, ha belegondolunk, az előbbiek alapján vonzóvá tesz, és nem válsz teljesen „unottá” ezen a téren, folyamatosan fenntartod az érdeklődésedet aziránt, hogy megtaláld az igazit.

Egy szó, mint száz, az önkielégítés tökéletes módja annak, hogy átélj néhány orgazmust, függetlenül attól, hogy van-e partnered, vagy nincs. Elsődleges szerepe van abban, hogy megtanuld, mi esik igazán jól, mit szeretsz az ágyban.

Ezt később megmutathatod a barátodnak (feltéve, hogy számára nem egyértelmű), illetve addig is élvezheted az orgazmus pozitív hatásait – aktuálisan, és hosszútávon egyaránt.