Szülés után: újra felfedezett egészséges erotika

Sándor Alexandra
Írta: ,
Szülés után: újra felfedezett egészséges erotika

„A kisbaba a szex ellensége” – fogalmaz lényegre törően Dr. Gail Saltz amerikai pszichiáter és szexuálterapeuta, aki szerint azonban bőven van lehetőség a problémák kiküszöbölésére. Most eláruljuk, kismamaként hogyan érdemes viszonyulnod az intimitáshoz és a saját testedhez.

Vagyaim.hu
Amikor az orvos rábólint

A legtöbb esetben szülés után 4-6 hetet kell várni a behatolással járó együttléttel.

Mielőtt belevágtok a közepébe, győződj meg róla, hogy elmúlt az ilyenkor természetes hüvelyi folyásod – ami a baba világra hozatalának módjától függetlenül meg szokott jelenni, tehát császármetszés esetén is.

Ezt az időszakot azért fontos kivárni, mert a folyás meglétekor még fokozott a fertőzésveszély.

Amennyiben összevarrt sebed is van, például gátmetszés miatt, előfordulhat, hogy még többet kell várnod a szétnyílás veszélyének kiküszöböléséhez.

Lényeges, hogy orvosoddal gátlások nélkül tudj beszélni erről a témáról, hiszen a szex az élet természetes része, semmi szégyellnivaló nincs benne!

Az alváshiány megöli a vágyat

Amikor tudatosul benned, hogy az anyaság non-stop „szolgálatot” jelent, valószínűleg inkább mosott rongynak érzed magad, mintsem szexistennőnek.

Az alváshiány miatti ólmos fáradtság szinte megszokottnak mondható a kismamák körében, hiszen a csecsemőt két-háromóránként etetni kell.

Statisztikák szerint a babák nagyjából harmada még kilenc hónapos korában sem alussza át az éjszakát, ami az anyukáknál érthető módon az érzékek tompulásához vezethet.

A ellazulás és az apukával való érzelmi közelség újból felfedezése azonban segít túllendülni a mélyponton – ráadásul biztosan akad, aki néhány órán át szívesen vigyáz a picire.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?