5 szexuális eredetű probléma, amit nem szabad félvállról venni

Szirák Viki
Írta: ,
5 szexuális eredetű probléma, amit nem szabad félvállról venni

Kép forrása: unsplash.com

A szexuális eredetű problémáknak általában mindig olyan kiváltó okuk van, ami ellen lehet tenni. Azonban sokszor megeshet, hogy egy-egy gondot apróságnak vélünk, vagy a stressznek tudunk be, holott nem lenne szabad félvállról venni őket. Az alábbiak pontosan ebbe a kategóriába tartoznak!

Ha az együttlétek elején, leginkább a behatolásnál égető fájdalmat érzel, fontos kiderítened, hogy mi az oka!

Van, hogy csak az előjáték volt túl rövid, esetleg a pillanat hevében a párod figyelmetlenebb volt, de akár vulvodynia is állhat a háttérben.

Ezt szeméremtesti fájdalomnak is nevezik, és általában a hüvelybemenet környékénél okoz problémát, de a combodra is kiterjedhet, ezáltal pedig ellehetetleníti az együttléteket.

Először mindig nőgyógyászt érdemes felkeresni, aki felméri, hogy van-e bármilyen gyulladásos, allergiás folyamat, és ha nincs, utána következik a góckutatás, amelyből kiderülhet, hogy valóban vulvodynia okozza-e a problémát.

Egyes statisztikák szerint a férfiaknak átlagosan 4 perc lenne elegendő az együttléthez, és bár ehhez még hozzájön az előjáték pluszban, összességében pár perc alatt el tudnak jutni a csúcsra.

Ha valaki átlagosan ezt az időintervallumot hozza az ágyban, még nincs ok aggodalomra.

Ha viszont rögtön a szex kezdetét követően sor kerül az ejakulációra, és a párod nem tudja ezt irányítása alatt tartani, fontos lenne egy szex terapeuta segítségét kikérni, hiszen ők többféle technikát tudnak javasolni a probléma megoldására.

Máskülönben viszont érzelmi síkon is szakadékot teremthet köztetek a probléma, amit hosszú távon biztosan nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!