Így szabadíthatod fel a szexuális energiádat - 5 bevált tanács

Schuster Borka
Írta: ,
Így szabadíthatod fel a szexuális energiádat - 5 bevált tanács

Kép forrása: unsplash

Kívánod, de mikor végre összebújhatnátok, már úgy érzed, nincs is kedved hozzá? Alacsony a libidód, pedig szíved szerint gyakrabban élveznéd a testi szerelmet? Lehet, hogy éppen ezek a tippek fognak hozzásegíteni ahhoz, hogy ismét szabadjára engedhesd a szexuális energiáidat!

Aludj többet!

A nyugati kultúrában azt mondjuk, majd alszom, ha a föld alatt leszek, és úgy teszünk, mintha önmagunk agyonhajszolásával közelebb kerülnénk a boldogsághoz. Pedig a pihenésre, regenerálódásra szükséged van ahhoz, hogy meg tudd élni a jó dolgokat.

A szexualitás például olyasmi, amihez elengedhetetlen a test és lélek egyensúlya, és a kimerült, végletekig hajszolt test nem fogja jelezni neked, hogy igényt tart erre a földi örömre, hiszen csak a túlélésre maradt ereje. Arról nem beszélve, hogy az elégséges alvásnak a kiegyensúlyozott hormonháztartásban is megkerülhetetlen szerepe van. Figyelj 30 napon keresztül arra, hogy többet, elegendőt aludj, és meg fogod látni a változást nem csak az életkedvedben, a libidódban is!

Hasi légzés

A hasi légzés egy olyan képesség, aminek újszülöttként mindannyian birtokában vagyunk, de a legtöbben később elfelejtjük azt. Pedig nem csak az énekléskor, nyilvános beszédkor, meditációkor segít.

A hasi légzés elsajátítása stimulálja a paraszimpatikus idegrendszert, ösztönzi a relaxációs választ, javítja az emésztést és táplálja a szexuális vitalitást.

A legjobb pedig az benne, hogy bárki megtanulhatja. Feküdj a hátadra és helyezz egy könyvet a hasadra, éppen a köldököd alá. Lélegezz természetesen, de figyelj rá, hogy a levegő a hasadba érkezzen, és megemelkedjen a könyv. A vállaid, a nyakad közben végig maradjon laza, ne feszítsd meg, ne húzd fel őket. A hasi légzés akár néhány napnyi gyakorlás után is újra természetessé válhat.

Menj el érte!

Meglepőnek tűnhet, de néha már egy kis gyaloglás is meghozza a kedvet a lepedőakrobatikához. Azt mondják, hogy egy egészséges embernek naponta 10 ezer lépést kellene megtennie, ehhez képest, ha nem figyelsz rá külön oda, és nem élsz különösebben aktív életet, akkor ez nagy valószínűséggel a 2 ezerhez van közelebb.

Akár az okostelefonodra is tölthetsz le olyan alkalmazást, ami segít számolni a lépéseidet, az aktívabb életmód pedig segít feloldani azt a sok, lerakódott stresszt és nyomást, ami a gátakat képezi a szexuális energiáid előtt. Ráadásul még jobban is fogsz aludni tőle!

Így szabadíthatod fel a szexuális energiádat
Forrás: boggy22/depositphotos.com

Önkielégítés

Evés közben jön meg az étvágy – mondják, és nem kevésbé igaz ez a szexre is. A taoisták szerint a rendszeres örömszerzés segíthet beindítani a szexuális energiák áramlását, a blokkok esetleg könnyebben oldódnak fel, amikor egyedül vagy, ha pedig már újraindult az „áramlás”, partnerrel is könnyebben fog menni a dolog.

Szintén a taoista nézet tartja azt is, hogy a férfiaknak érdemes csínján bánni önmaguk kényeztetésével: az izgatás akár minden nap is mehet, az orgazmusig viszont nem érdemes minden nap eljutni, mert ettől kimerülnek az energiáik.

A nők számára azonban az orgazmus töltődést, plusz energiát jelent, így számukra nincs ilyen korlátozás, ők akár minden alkalommal a csúcsig is juttathatják magukat.

Guggolás

Próbálj ki olyan jógagyakorlatokat, vagy akár építs a fitneszprogramodba olyan lépéseket, amelyeknél guggolnod kell. Ez a testhelyzet a keleti tanok szerint megnyitja a medencék energiáját, masszírozza a belső szerveket és jó hatással van a hormonháztartásra. A szakértők szerint, ha ülőmunkát végzel, akár óránként is érdemes egy kis szünetet tartani, és elvégezni néhány guggoló gyakorlatot, hogy alsóbb testtájaid vérkeringése helyreálljon.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!