Rosszkor érkezik? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációd

Zabolai Margit
Írta: ,

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Citrom

Az egyik legismertebb népi praktika arra, ha valaki néhány nappal késleltetni szeretné a menstruációja időpontját. Állítólag ha naponta két-három alkalommal, huzamosabb ideig elrágcsálsz egy kis citromot, azzal késleltethető a peteérés, és így a menstruáció is.

Értelemszerűen a citromevést még az ovuláció előtt el kell kezdeni, mert a menstruáció előtti napokban már nem sok értelme van. Azért vigyázz, mert a savas gyümölcs az érzékeny gyomrúaknál könnyen panaszokat okozhat.

Rozmaring tea Kép forrása: lisasdinnertimedish.com

Ha szeretnél hamarabb túl lenni a ciklusodon, főzz le minden nap egy csésze rozmaringteát egy kiskanál szárított rozmaringból, és kortyolgasd el.

A rozmaring jó hatással van a keringésre, és szinte minden természetes folyamatot felgyorsít a szervezetedben, így a vérzésedet is néhány nappal előbbre hozhatja.