50 év, és robotokkal fogunk szexelni – legalábbis ezt állítják a tudósok

Schuster Borka
Írta: ,

Már most is beszélgetünk az okostelefonunkkal, és egyre több az olyan program, amiknek köszönhetően tökéletesen élethűen kelnek életre a virtuális valóság alakjai. A tudósok szerint ráadásul arra sem kell már olyan sokat várnunk, hogy intim viszonyt létesítsünk intelligens robotokkal.

A robotszex még jobb is lesz?

Egyes elemzők szerint a jövőben az is elképzelhető, hogy a robotokkal folytatott szexuális kapcsolat teljesen normális lesz. A szexbabák, amelyek közül ma már olyan csúcskategóriás modellek is rendelhetőek, amelyek képesek beszélni, vagy mimikát mutatni az arcukkal, tulajdonképpen ebbe az irányba mutatnak.  A robophilia is ismert jelenség ma már, így nevezzük azt, amikor valaki szexuálisan vonzódik a robotokhoz. A Huffington Poston megjelent blogbejegyzés szerzője, Dr. Driscoll szerint azonban a jövőben ez egy társadalmilag is teljesen elfogadott vonzalom lehet.  

„Mivel a virtuális valóság egyre élethűbbé és magával ragadóbbá válik, képes lehet utánozni, sőt talán jobbá is tenni a szexet, mint amilyen az egy emberrel lehet, így az is elképzelhető, hogy lesznek majd, akik a szexuális együttlétnek ezt a formáját részesítik előnyben a kevésbé tökéletes emberekkel folytatott viszonyhoz képest” – írja.

Csak szex, és más semmi?

A történet azonban itt nem ér véget, ha a robotszex gondolata szerinted hajmeresztő, akkor az különösen meg fog lepni, ahogyan Dr. Driscoll az elmélkedést folytatja. Szerinte ugyanis a jövőben a mesterséges energia irányította robotoknak annyira emberszerű személyiségük lehet, hogy akár szerelembe is eshetünk velük. 

Egy felmérés szerint Japánban a fiatalok jelentős százaléka már azt nyilatkozta, hogy a virtuális teret és a közösségi médiát előnyben részesítik az intim együttléttel szemben, és a japán felnőttek fele is azt mondta, hogy szex helyett az internetet választja.

Kínában egy okostelefonra tölthető „barátnő” alkalmazás több tízezer összetört szívű embernek jelent társaságot, Driscoll szerint pedig nem nehéz elképzelni, hogy egy tökéletesre fejlesztett, megértő és rossz tulajdonságok nélküli robot vonzó alternatívát jelenthet azoknak, akik pár nélkül maradnak.