Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad a legintimebb testrészedről!

Írta: ,

Lehet, hogy még nem gondolkodtál rajta, de az is, hogy csak zavarban lettél volna, ha meg kell kérdezned. Így vagy úgy, de biztosan van pár fontos dolog, amit még nem tudsz a legintimebb testrészedről. De most lerántjuk a leplet!

Öntisztuló Kép forrása: locari.jp

1/7 Öntisztuló

Bizony, a vaginád megtisztítja saját magát! Hiszen tele van olyan mirigyekkel, amelyek a megfelelő folyadékokat termelnek, melyek tisztán tartják és óvják a hüvelyedet. Sőt, a legtöbb hüvelyi fertőzést általában a nők saját maguknak okozzák azzal, hogy azt hiszik jót tesznek, ha szappannal meg vízzel jó alaposan megmossák magukat. A tusfürdők, illetve más tisztálkodószerek (főleg azok, amelyekben semmi természetes anyag nincs) amellett, hogy irritálhatják a hüvelyt elpusztítják a mikroorganikus flóráját is.

Hiszen ha ezeket a természetesen jelenlevő jótékony baktériumokat kipucolja  az ember, azt idézi elő, hogy a rossz baktériumok és gombák elszaporodhatnak, viszketést és kellemetlen szagokat okozva ezzel. Szóval érdemes megtanulni a leckét: egy kevés intim mosakodó rendben van, de ennyi elég, a tested tudja mi a dolga.

2/7 Izgalom hatására tágul

A hüvely átlagos hossza 7-10 centiméter. Ez elég picinek tűnik, nem igaz? Valószínű, ha a partnered ezt tudná, számára is ijesztő lenne.

Ám aggodalomra semmi ok!

A természet ezt is megoldja, ugyanis a izgalom hatására akár a kétszeresére is tágulhat a hüvely. Ám ha ennek ellenére is fájdalmas a szex, akkor vegyetek vissza a tempóból és használjatok síkosítót, valamint szánjatok elegendő időt az előjátékra.

Mert minél jobban ellazulsz, annál kevésbé lesz fájdalmas a behatolás.

Akár az arcod, a hüvelyed is öregszik Kép forrása: etsy.com, PhotoAlmanac

3/7 Akár az arcod, a hüvelyed is öregszik

Meglepő? Lehet, de a tény, hogy a nemiszerved is változik a korral.

A feszes bőrért is felelős hormon, az ösztrogén szintjének csökkenésével megjelennek a ráncok, a hüvely rugalmassága is csökken és ezzel párhuzamosan elvékonyodik a hüvelycsatorna fala, hüvelyszárazság és gyulladás léphet fel.

Ezt a problémát a hüvely vérellátását javító tevékenységekkel orvosolhatod. A szex tipikusan ilyen.

Orvosilag hüvelyi krémmel, illetve hormonpótlással tudnak segíteni a problémán.

Nem veszhet el semmi benne Kép forrása: shockblast.net

4/7 Nem veszhet el semmi benne

Mindenki hallotta már az különféle apró dolgok eltűnésekről szóló legendákat, de ne aggódj, ez csak mese!

A hüvelyt lezárja a méhnyak és a hüvely saját szövete is, ami azt jelenti, hogy semelyik más testrészedhez sem kötődik közvetlenül!

Persze olyasmire azért van példa, hogy nagyon mélyre csúszik fel egy tampon (ha például egy együttlét előtt elfelejtik eltávolítani), ilyenkor viszont a háziorvos könnyedén segíthet az eltávolításban.  

 

Néhány nő ejakulál orgazmus közben Kép forrása: blogtruyen.me

5/7 Néhány nő ejakulál orgazmus közben

Nincs ebben semmi rendkívüli és a kutatásokból úgy tűnik, hogy ez tanult dolog. Minél idősebb az ember annál jobban ismeri a testét és annál gyakrabban eshet ez meg vele. 

A női ejakuláció során, az orgazmussal egy időben folyadék távozik a húgycsőből, a G-pont vagy a csiklók erőteljes ingerlésének köszönhetően.

Sokan – helytelenül – azt hiszik, hogy ilyenkor a nők egyszerűen bepisilnek az élvezettől, pedig nem erről van szó: legelőször a nyolcvanas évek elején vizsgálták meg a tudósok az ilyenkor kilövellt testnedv összetételét és megállapították, hogy ez a folyadék állagát (és nem összetételét!) tekintve sokkal inkább a spermához hasonlít.

Akár a bicepsz – használd vagy búcsúzz tőle! Kép forrása: tumblr, peaceloveandstyle

6/7 Akár a bicepsz – használd vagy búcsúzz tőle!

Ha rendszeresen használod a vaginád, egészségesebb marad.

Azonban nem csak a szex az, ami az érzékeny hüvelyi szöveteket egészségesen tartja.

Ha folyamatosan emlékezteted arra, hogy a reprodukción kívül is van létjogosultsága, valószínűleg jó állapotú marad.

Ez azt jelenti, hogy ha túl sokáig mellőzöd a hüvelyeddel való törődést, akkor a hüvelyfalak érzékennyé, törékennyé válhatnak. Sőt, amikor a menopauza elkezdődik, akár ki is sebesedhet.

Persze nem a szex az egyetlen lehetőség a problémára: az orvosod ajánlhat különféle tornákat és eszközöket, hogy szuper formában tartsd a hüvelyed izmait.

A hüvelyváladék minden nőnél más Kép forrása: tumblr, wishflowers

7/7 A hüvelyváladék minden nőnél más

A hüvely mirigyei, a méhnyak belsejében levő mirigyek folyamatosan termelnek váladékot, hasonlóképpen, mint az orr, vagy a szem. Ennek szerepe a hüvely falának nedvesen tartása, a hüvely öntisztulásának biztosítása, valamint az egészséges hüvelyflóra fenntartása. A hüvelyváladék szerepe vitathatatlan, segítségével ürülnek ki az elhalt sejtek és a kórokozók is, így jelentősen csökkenthető a fertőzések kockázata.

A normális hüvelyváladék színben, állagban, szagban és mennyisége egyénenként változik, és elsősorban a menstruációs ciklustól függ. Gond akkor van, ha az általad megszokott váladék megváltozik, melyhez akár égő, viszkető érzés is társul. Ez általában valamilyen gombás, bakteriális fertőzésre utal, és ilyenkor mindenképp tanácsos nőgyógyász segítségét kérni.