5 dolog, amit a nőgyógyászod szeretne, hogy tudj egy vizsgálat előtt

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 dolog, amit a nőgyógyászod szeretne, hogy tudj egy vizsgálat előtt

Azt hiszed, mindent tudsz már a déltáji viszonyokról, így minden információd megvan, hogy odalent is egészséges maradj? Reméljük, valóban ez a helyzet – ám addig is elárulunk néhány összefüggést, ami talán mégis újdonságot jelent!

A herpeszről

A nemi herpesz – a többi szexuális úton terjedő betegséggel egyetemben – még mindig „cikinek” számít. Csakhogy a népesség 30-40%-át érinti a szakértők becslése szerint.

Sokan nem is tudnak róla, hogy az ő szervezetükben is ott lappang a betegség. A vírus a nemi szervek vagy a száj nyálkahártyáján keresztül terjed.

Régen utóbbit hívták 1-es típusúnak, előbbit pedig 2-esnek, ám az orális szex népszerűségének növekedésével ezek összekeveredtek.

Ha már megtörtént a baj, semmiképpen se ess kétségbe! Rendkívül hatékony antivirális készítmények állnak rendelkezésedre, hogy segítsenek a tünetek enyhítésében.

Az antibiotikumokról

A bakteriális eredetű betegségek kezelésére kapott gyógyszer befolyásolja a szervezet természetes flóráját, így magától értetődő módon a hüvelyét is.

Ezáltal növelheti a gombás fertőzés kockázatát az arra érzékenyeknél.

Érdemes lehet jótékony bacikat tartalmazó, probiotimukos tampon vagy egyéb készítmény használatáról egyeztetned a dokival, ha nálad is ez a helyzet.


Hallottál róla? Ez a nyugtalan nemiszerv-szindróma


A másik nagyon fontos tudnivaló, hogy az antibiotikumok befolyásolják a hormonalapú fogamzásgátlók hatékonyságát – magyarán kiegészítő védekezési módszerre van szükséged a gyógyszeres kezelés ideje alatt, illetve közvetlenül utána.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!