5 dolog amit a nőgyógyászod szeretné, hogy mindenképp tudj

Nagy Niki
Írta: ,
5 dolog amit a nőgyógyászod szeretné, hogy mindenképp tudj

Kép forrása: unsplash

Nőgyógyászhoz menni nem tartozik a nők kedvenc elfoglaltságai közé – a tested legintimebb pontját mutatod meg egy idegennek, ráadásul szürke, rendelői körülmények között. Éppen ezért hajlamosak vagyunk (a gyakori háziorvosi vizittel ellentétben) elbagatellizálni a vizsgálatot, és reménykedni, hogy a furcsa tünetek elmúlnak, és nem kell beengednünk az intim szféránkba az orvost – pedig sokszor érdemes, ha nem szeretnéd, hogy nagyobb baj legyen belőle.

Vagyaim.hu Black Friday
A férfi nőgyógyászoktól sem kell tartanod!

Sokan nem szeretnek férfi nőgyógyászhoz menni, mert félnek, hogy a férfi-nő viszonytól nem tudnak elvonatkoztatni az orvosok – pedig ez egyáltalán nincs így!

Egy nőgyógyász a rendelőben orvos, és nem férfi, a munkáját évtizedes tanulás előzi meg, és egyáltalán nincsenek furcsa gondolatai, miközben megvizsgál téged. Egy páciens vagy számára, akit meg kell gyógyítania.

Szóval, ha nagyon ajánlgatnak neked egy szakembert a szaktudása miatt, ne keress mást csak azért, mert férfi – sokkal fontosabb, hogy az illető profi legyen abban, amit csinál.

Ne vidd túlzásba a tisztálkodást „ott” Kép forrása: unsplash

Elsőre talán furcsán hangzik, de kifejezetten rossz ötlet, ha frissen és illatosan indulsz el a nőgyógyászhoz, ugyanis így rengeteg olyan információt „eltávolítasz” magadról, ami hozzásegítené az orvost a teljes kórkép felállításához.

Már magából a folyás mennyiségéből is rengeteg mindent meg tud állapítani, a zuhanyzással pedig megnehezíted ezt.

A legegyszerűbb megoldás, ha esti zuhanyzás után reggel mész orvoshoz, ez az idő ugyanis már bőven elég ahhoz, hogy a doki mindent lásson, amit látnia kell.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!