5 dolog amit a nőgyógyászod szeretne, hogy már tudj

Nagy Niki
Írta: ,

Nőgyógyászhoz menni nem tartozik a nők kedvenc elfoglaltságai közé – a tested legintimebb pontját mutatod meg egy idegennek, ráadásul szürke, rendelői körülmények között. Éppen ezért hajlamosak vagyunk (a gyakori háziorvosi vizittel ellentétben) elbagatellizálni a vizsgálatot, és reménykedni, hogy a furcsa tünetek elmúlnak, és nem kell beengednünk az intim szféránkba az orvost – pedig sokszor érdemes, ha nem szeretnéd, hogy nagyobb baj legyen belőle.

A férfi nőgyógyászoktól sem kell tartanod!

Sokan nem szeretnek férfi nőgyógyászhoz menni, mert félnek, hogy a férfi-nő viszonytól nem tudnak elvonatkoztatni az orvosok – pedig ez egyáltalán nincs így!

Egy nőgyógyász a rendelőben orvos, és nem férfi, a munkáját évtizedes tanulás előzi meg, és egyáltalán nincsenek furcsa gondolatai, miközben megvizsgál téged. Egy páciens vagy számára, akit meg kell gyógyítania.

Szóval, ha nagyon ajánlgatnak neked egy szakembert a szaktudása miatt, ne keress mást csak azért, mert férfi – sokkal fontosabb, hogy az illető profi legyen abban, amit csinál.

Nem fog senki ítélkezni Kép forrása: topinspired.com

Akárcsak bármilyen orvosnál, itt is nagyon fontos, hogy őszintén elmondd, miért mentél, és őszintén válaszolj a kérdésekre is.

A doki csak ebben az esetben tud olyan diagnózist felállítani és olyan kezelést előírni, ami valóban segít a panaszaidon.

Ne gondold, hogy bármit is el kell titkolnod, vagy szélgyellned kell – senki nem fog ítélkezni, és a napi hatvan páciens között még az igazán furcsa sztorikat is el fogja felejteni az orvosod.

Neki az a dolga, hogy meggyógyítson, neked pedig az, hogy ehhez minden lehetséges információval hozzásegítsd, mindegy, mennyire ciki, furcsa vagy vicces is a helyzet.